Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Μετά από ώριμη σκέψη, είναι αλήθεια, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ευθύνης" με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Κισάμου τον κ. Γιώργο Αννουσάκη. Δεν μπορούσα, αβασάνιστα, να το αρνηθώ στον ίδιο και στους πολλούς και καλούς φίλους που με επιμονή μου το ζήτησαν. 

Παράλληλα, όμως, δεν είναι δυνατόν να με αφήσει ασυγκίνητο η πρόσκληση και πρόκληση ταυτόχρονα, να προσφέρω τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες διαθέτω στην υπηρεσία του τόπου καταγωγής μου. Τόπο στον οποίο ζω εγώ και η οικογένεια μου,  με τον οποίο με συνδέουν....
... μνήμες και βιώματα της παιδικής και νεανικής μου ηλικίας, και μια διαχρονική και συνεχής σταθερή σχέση με πρόσωπα και πράγματα της περιοχής.
Παίρνοντας την πολύ σημαντική αυτή απόφαση έθεσα ως βασικό στόχο το να ξεκινήσουμε, μαζί με τους συνυποψήφιους μου μια δημιουργική προσπάθεια που θα οδηγήσει στην πολύμορφη ανάπτυξη και πολύπλευρη αναβάθμιση του Δήμου μας. 
Εκλεκτοί συνυποψήφιοι, κυρίως νέοι, οι οποίοι προέρχονται από όλο το φάσμα του επιστημονικού, επιχειρηματικού, αγροτικού δυναμικού της περιοχής μας που έχουν όλοι την «έξοθεν» καλή μαρτυρία και είναι επιτυχημένοι στους τομείς τους ο κάθε ένας ξεχωριστά.
Συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που έθεσαν εαυτό στην κρίση σας όπως και ο υπογράφων προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστούν με ήθος, πάθος και εντιμότητα για να ανατραπούν νοοτροπίες κατεστημένα και παθογένειες που εμποδίζουν τον τόπο μας να πάρει την θέση που του ανήκει.   
Η Κίσαμος, πραγματικά, είναι πολύ όμορφη με πλούσια πολιτιστική παράδοση και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Δεν μπόρεσε, όμως, να παρακολουθήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της σύγχρονης εποχής με αποτέλεσμα, σήμερα, να εμφανίζει υστέρηση σε πολλούς τομείς. Χρέος όλων μας είναι να την φέρουμε, με συστηματική και επίμονη κοινή προσπάθεια στην θέση που της αξίζει. 
Δεν έχουμε την πολυτέλεια σπατάλης του ανθρώπινου δυναμικού και δεν πρέπει ιδιοτελή κριτήρια να οδηγούν σε αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις ικανούς Κισαμίτες με διάθεση και δυνατότητες προσφοράς. Θεωρώ βασική μου υποχρέωση την προσπάθεια για την κινητοποίηση του δυναμικού αυτού σε μια κοινή γόνιμη και παραγωγική προσπάθεια για το καλό του τόπου μας.
Είναι όμορφη και με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες η Κίσαμος. Πρέπει όμως να αναπτυχθεί προς την σωστή κατεύθυνση προστατεύοντας πρώτα από όλα το φυσικό περιβάλλον και διατηρώντας την φυσιογνωμία και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της. Σε όλους τους τομείς χρειάζεται στροφή και σταθερός προσανατολισμός προς την ποιότητα. 
Συνδημότισσες και συνδημότες
τις σκέψεις αυτές θέλω να μοιραστώ με σας και να σας καλέσω να στηρίξετε την προσπάθεια μας δίνοντας έτσι  την δυνατότητα στην "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ευθύνης", να υλοποιήσει, στο μέτρο του εφικτού, το πρόγραμμα της.              
Ένα πρόγραμμα που συντάχθηκε ύστερα από προσεκτική μελέτη των δεδομένων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και διάλογο με τους δημότες. Έχω την πεποίθηση ότι η ανταπόκριση σας θα είναι μεγάλη και ότι στις 18 του Μάη μια καινούργια σελίδα θα ανοίξει για την Κίσαμο.          
       Με φιλικούς χαιρετισμούς
  Νεκτάριος Θεοδοσίου Μαρεντάκης
 Πτυχ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: