Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

....από την επαφή μου με τον κόσμο, αυτή ακριβώς είναι.
Γράφεi ο Κώστας Παντελάκης*
Εκτός από την δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση οι πολίτες θα θελήσουν να στείλουν και ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες για τις καθυστερήσεις, τις παλινδρομήσεις και για το ότι πολλές φορές μας κούνησαν απειλητικά το δάχτυλο χωρίς η πλειοψηφία των πολιτών να ευθύνεται για την οικονομική κρίση. Την κρίση που ήταν παντελώς απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν αλλά και συνεχίζουν να μην μπορούν να την δαμάσουν.
Θα ήταν και αξιοπερίεργο με ανεργία της τάξης του 30% να πηγαίνεις να ψηφίζεις θετικά υπέρ των τελευταίων...
.. ευρωπαϊκών πολιτικών που σε έθεσαν στο περιθώριο.
Όχι απλώς χαμηλά εκλογικά ποσοστά, αλλά αυτό που πραγματικά προβλέπεται είναι πολιτικό τσουνάμι που θα σαρώσει όλους τους κυβερνήσαντες τα τελευταία 40 χρόνια.
Ας πάνε οι πολιτικάντηδες υπουργοί , αν τολμούν (που δεν τολμούν), σε μια λαϊκή αγορά να εξηγήσουν στο λαό γιατί θα πρέπει να τους ξαναψηφίσει και τι παρήγαγαν με τους 10 μισθούς το μήνα που παίρνουν και θα έχουν άμεσα το καλύτερο γκάλοπ.
Όσον αφορά τις προεκλογικές τους πομφόλυγες,ήτοι πλεόνασμα, μεσοπρόθεσμο, grecovery, ανάπτυξη, ομόλογα, διαπραγμάτευση ,όχι μόνο δεν τις πιστεύουν αλλά τις θεωρούν Κινέζικες λέξεις του αέρος.
Ο μόνος επαγγελματικός κλάδος που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα είναι αυτός των δημοσίων υπαλλήλων που ως κατά το πλείστον στελεχώνει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ φοβούμενος μη χάσει τα κεκτημένα.
Που είναι η φροντίδα για την υγεία τού κόσμου, με το 60% των επαγγελματιών ανασφάλιστων.
Πας να κάνεις μια ρύθμιση και σου λένε πλήρωνε κανονικά τα τρέχοντα και μέρος από τα χρωστούμενα και αποκτάς ασφάλεια- μα ρε μπάρμπα αν είχα να πληρώσω τα τρέχοντα δεν θα τα πλήρωνα;
Μη μιλήσω τι γίνεται στα νοσοκομεία,πρώτη φορά βλέπω υπουργό να έχει καταφέρει να έχει εξοργίσει και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς ταυτοχρόνως.
Πάμε στον απίστευτο γενικό γραμματέα εσόδων που κυβερνά μέσω τουίτερ.
Αυτό ούτε ο ΓΑΠ το έκανε, Ρεζίλι των σκυλιών,δείτε παράδειγμα.
Είσαι επαγγελματίας και επειδή χρωστάς στο ΙΚΑ ή στο ΤΕΒΕ ή κάπου αλλού σου έχουν κάνει κατάσχεση λογαριασμού εις χείρας τρίτων.
Κάνεις με τα χίλια ζόρια καμιά πώληση και τα χρήματα άνω των 500 ευρό μπαίνουν υποχρεωτικά στην τράπεζα η οποία και σού τα κατάσχει.
Με τι χρήματα λοιπόν θα πληρώσεις ΦΠΑ και εφορία, με αέρα κοπανιστό;
Kαι φυσικά θα σου χώσουν κι από πάνω δυσθεώρητα πρόστιμα επειδή δεν πλήρωσες.
Να πάμε στο τραγελαφικό οικονομικό επίδομα όπου μένουν απ έξω όσοι πραγματικά το έχουν ανάγκη;
Να πάμε στην καθημερινότητα όπου φοβάσαι να αφήσεις το σπίτι του μόνο του χωρίς να έχεις αναμμένα όλα τα φώτα όταν λείπεις;
Να πάμε στις τιμές των σούπερ μάρκετ;
H μήπως να πάμε στο σύστημα που εξακολουθεί ατιμώρητο να λυμαίνεται το κρατικό χρήμα;
Τι να πούμε για την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι εισπρακτικές εταιρίες των τραπεζών;
*Ο Κώστας είναι Κισαμίτης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό "Αθήνα το σπίτι μας" με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλειο Καπερνάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: