Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

30 ώρες ακόμα και θα ξέρουμε τους δυο μονομάχους της επόμενης Κυριακής!! Μια προεκλογική περίοδος έλαβε τέλος επίσημα από χθες το βράδυ..και μια άλλη ανεπίσημη ξεκινάει από σήμερα με τα γνωστά ενοχλητικά τελευταία τηλεφωνήματα και θα κορυφωθεί από την Δευτέρα το πρωί ως το άλλο Σάββατο με την εύρεση των "διαμεσολαβητών, ώστε οι καταϊδρωμένοι τρίτοι να ψηφίσουν τους πρωτοδεύτερους!! 
Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει νικητής από την πρώτη Κυριακή, αν και ακόμα και σήμερα ορισμένοι το πιστεύουν...ακόμα είμαι πεπεισμένος ότι ο νυν συνδυασμός της δημοτικής αρχής δεν θα μπορέσει να πάει καλύτερα από ότι πήγε το 2010, οπότε γνωρίζουμε περίπου τα ποσοστά του ...το μόνο που δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει ακόμα είναι τι ποσοστό θα πάρει ο δεύτερος, αν και κατά την γνώμη μου δεύτερος θα είναι αυτός που θα πάρει και το μεγαλύτερο ποσοστό στην πόλη της Κισάμου!!
Ο Πλάτανος θα είναι η έκπληξη, εκεί οι ψήφοι δεν ήταν ποτέ δεμένοι και φυσικά τα Εννιά Χωριά είναι δυσκολομάντευτα μιας και εκεί επικρατεί σιωπή οπότε άγνωστες οι βουλές των ψηφοφόρων...
Όσο για τις ομιλίες ένα πράγμα θέλω να επισημάνω...τις άκουσα και διαπίστωσα ότι καμιά δεν είχε την δύναμη και τον εμπεριστατωμένο λόγο που είχε η ομιλία του κ. Αννουσάκη! Όμως όλοι μας ξέρουμε πως ψηφίζουν οι συμπολίτες μας και μια ομιλία δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά, όπως δεν μπορεί να αλλάξει και με το μέγεθος των συγκεντρώσεων.
Ας μην ξεχνάμε ότι η κάλπη είναι γένους θηλυκού και ο γέρος Καραμανλής πάντα έλεγε...εμένα με βρίζουν ως το Σάββατο, αλλά την Κυριακή με ψηφίζουν!
Οπότε καλό βόλι....