Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ

 Συμπλήρωμα
Στις πρόσφατες βόλτες στην αγορά του 50-60 ίσως ξεχάσαμε να μπούμε σε κάποια μαγαζιά, ή μετατοπίσαμε κάποια, αλλά η μνήμη απατά πολλές φορές και πόσο μάλλον όταν μεγαλώνομε. Επανερχόμαστε, όμως, για να αναφέρομε το καφενείο του Χάρχαλη πολύ παλιό παραδοσιακό
καφενείο, που βομβαρδίστηκε την κατοχή και ανακαινίστηκε και εγκαινιάστηκε ξανά το 52! Δίπλα από το κατάστημα του Ε.Πατερομιχελάκη, όπου υπήρχε και το φωτογραφείο Ανυφαντάκη.
Επίσης να αναφέρομε το καφέ- ζαχαροπλαστείο του Ν. Κατσικανδαράκη, όπου η η γυναίκα του η κ. Μαρίκα, έφτιαχνε ωραίο γαλακτομπούρεκο, αλλά αναλάμβανε και την ετοιμασία μνημοσύνων.

Τέλος μέσα στην αγορά λειτουργούσε το συμβολαιογραφείο του Στεφανή Μαραγκουδάκη και στην πλατεία δίπλα από το Σταθμαρχείο το συμβολαιογραφείο του Μανώλη του Βαρουχάκη. (φωτο)
Το αρχείο του Ανυφαντή ήταν τεράστιο και ευτυχώς που έμειναν κάποιες φωτογραφίες του για να μας θυμίζουν το παλιό Καστέλι, τους ανθρώπους τους, αλλά και την ζωή στην πόλη τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: