Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ...

Μήπως είναι καιρός τώρα που οι μνηστήρες αλληλοσπαράζονται και αλληλοβυθίζονται στην αφάνεια ..κάνοντας το έργο της νυν δημοτικής αρχής (σίγουρη επανεκλογή) ευκολότερο, να κατέβουν όλοι αυτοί σ΄ ένα ψηφοδέλτιο; Σίγουρα υπάρχουν ικανά στελέχη δεξιά και αριστερά και σ΄όλους τους συνδυασμούς που όμως όπως το βλέπω το πράμα δύσκολα θα τα ξαναδούμε στα κοινά αν δεν το τολμήσουν τώρα να ρίξουν τους τόνους και να αποχωρισθούν το όνειρο της καρέκλας !!! Υπάρχουν μερικά πρόσωπα με γνώση, κατάρτιση, εμπειρία, υπευθυνότητα, διάθεση και πρόθεση, αυτά χρειάζονται πάντα.... όμως δυστυχώς τα περισσότερα θα χαθούν μέσα στον εγωισμό τους. Γι' αυτά τα πρόσωπα δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος ή στο σπίτι ή ενωμένοι για το καλό του τόπου! Ενός τόπου που είναι πολύ πίσω από κάθε άλλη γωνιά της Κρήτης....
Τέλος και σ΄αυτούς που νοιώθουν τον εαυτό τους ανίκητο είναι καιρός να βρουν τον τρόπο ώστε να "επιστρέψουν" ορισμένα από όσα τους έχει προσφέρει αυτός ο τόπος. Φτάνει πια με το παραμύθι....λεφτά δεν υπάρχουν!!! Γιατί αφού δεν μπορείτε εσείς ίσως μπορέσουν κάποιοι άλλοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: