Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Τόσο προγραμματισμό επί των αθλητικών υποδομών είχαμε χρόνια να δούμε στην πόλη μας...... Με απλά λόγια δεν ξέρουν τι θα κάνουν το παλαιό τάπητα και προσπαθούν με ευκαιριακούς τρόπους και προχειροδουλειές να τον τοποθετήσουν ....παράνομα σίγουρα, περιμετρικά του νέου καταστρέφοντας έτσι την όποια ανάπτυξη του στίβου στην περιοχή μας. Μετά το Μπάσκετ που εξόρισαν στον Πλατανιά προσπαθούν να διαλύσουν και τον στίβο. Τον στίβο με τα 90 και πλέον παιδιά!!! Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ποιος κινεί τα νήματα σε αυτό το ακαταλαβίστικο σχέδιο...όμως είμαι σίγουρος ότι θα του τραβήξουν το αυτί, όχι οι αθλητές και ο πρόεδρος του ΑΟΚ, αλλά οι γονείς των παιδιών....

ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ!!!!

Την σύμβαση ύψους 200.000 ευρώ για την ανακατασκευή τμημάτων της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισάμου του δήμου Χανίων, υπέγραψε σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του δημάρχου Χανίων Μανόλη Σκουλάκη. 
Πρόκειται για ένα επικίνδυνο οδικό τμήμα όπου έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα σύμφωνα με το δήμαρχο Χανίων και που η υλοποίηση του θα παράσχει ασφάλεια στους πολίτες, και ομαλή κυκλοφορία...... 
- Μην σας φανεί παράξενο που βλέπετε την λέξη Κίσαμος, απλά μπαίνει για το θεαθήναι..μιας και όλοι ξέρουμε ότι και ο νέος δρόμος, αλλά και ο παλαιός στο Κολυμβάρι τελειώνουν. 

Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ...

Στο Καστέλλι θα βρεθεί σήμερα ο επίτιμος καλεσμένος του δήμου μας...μάλιστα όπως λένε, οι προσκλήσεις για το τραπέζι είναι λίγες και για εκλεκτούς!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η δεύτερη φάση των εργασιών στο δημοτικό στάδιο Κισάμου άρχισε, μετά το κόλλημα του χλοοτάπητα σειρά πήρε η τοποθέτηση της άμμου.... έτσι σιγά-σιγά αρχίζει να φαίνεται ο τάπητας και να σχηματίζεται το γήπεδο!!! Το θέμα είναι ότι θα αποκτήσουμε ένα υπέροχο χλοοτάπητα σε ένα άθλιο γήπεδο..μιας και δεν φαίνεται να γίνεται εντελώς τίποτα άλλο στο περιβάλλον χώρο, ούτε στις κερκίδες..... ούτε για τα δημοσιογραφικά και το στέγαστρο!!! Πάλι σπρώξιμο θέλουν για να καταλάβουν ότι δεν φτάνει αυτό που κανουν...πάλι σπρώξιμο θέλουν για να καταλάβουν ότι οι ανάγκες είναι πολλές αλλά και οι υποχρεώσεις τους άλλες τόσες!!!

Η ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ


Η βορειοδυτική πύλη του φρουρίου της πόλης της Κισάμου, με γνωστή Χανιώτισσα να ποζάρει όπως αναφέρει στις διαδρομές του ο Μανώλης Μάντακας!!! Πάντως όπως φαίνεται στην φώτο η πόρτα είναι στην θέση της τότε αλλά από πίσω φαίνεται να έχει πέσει η άλλη πλευρά του φρουρίου και να διακρίνεται .....η Καμάρα ! H φωτογραφία είναι τραβηγμένη μετά το 1900!!!

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Πρόγραμμα εκδηλώσεων! Χανιά!!
Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ. θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (πλατεία Ελευθερίας) και κατάθεση στεφάνων από τους διοργανωτές και σχολεία της πόλης. Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, ...

ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ

Από την προσωπική σελίδα του ΒουλευτήςΧανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη!
«Η ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμανιών, ενισχύει τη συνολική ανάπτυξη των Χανίων και της Κρήτης συνολικά. Στο Λιμενικό Ταμείο Χανίων γίνεται πολύ καλή δουλειά, τόσο από την υπηρεσία όσο και από τη Λιμενική Επιτροπή και τον Πρόεδρό της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και την επίσκεψη πριν ένα χρόνο του τότε Γ. Γραμματέα κ. Μουτζούρη, διασφαλίσθηκαν χάρη σε συντονισμένες προσπάθειες έκτακτα κονδύλια ύψους 800,000 ευρώ για άμεσες παρεμβάσεις στα λιμάνια του νομού, ποσό που αποτελεί το 20% του συνόλου των έκτακτων πόρων που διατέθηκαν από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας το 2013. 
......Πρώτη προτεραιότητα ....

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Το επόμενο έργο για την πόλη της Κισάμου, που αν δεν το ξέρουν οι εκλεγμένοι μας είναι και η πρωτεύουσα του Δήμου, πρέπει να είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε όλο το μήκος και πλάτος της παλαιάς πόλης!
Νομίζω ότι με τόσες ζημιές καθημερινά και τόσα σπασίματα των πεπαλαιωμένων αγωγών, που τα περισσότερα δεν φαίνονται, τα έξοδα συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών, είναι σαφώς υπερδιπλάσια από την δημιουργία ενός νέου σύγχρονου δικτύου!!!
Σήμερα το δίκτυο που είναι χιλιοτρύπητο αποτελείτε από σωλήνες μαντεμένιες- αμιάντου - χαλκοσωλήνες- και πλαστικές, ένα κράμα σωλήνων που με την πάροδο του χρόνου κατάντησαν χιλιοτρύπητα λαγήνια, με αποτέλεσμα το 1/2 του νερού που έρχεται στην πόλη να χάνετε κατά την διαδρομή!!! 

Και φυσικά είναι και μια καλή ευκαιρία να περάσει ο βιολογικός από το μέρος που ως και σήμερα περνούσε η ύδρευση (αν την αντικαταστήσουν) κάνοντας την πόλη...πόλη, αλλά προσφέροντας και καλής ποιότητας νερού!!!!!!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ......

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου προσκαλεί τους Μικρούς & Μεγάλους φίλους του, για μια μαγική βόλτα στην Κίσαμο με το Τρενάκι του Αη Βασίλη.
Το Μαγικό Τρενάκι θα σεργιανίσει την πόλη μας πλαισιωμένο από Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, την Προπαραμονή & Παραμονή των Χριστουγέννων 23 & 24 Δεκεμβρίου 2013 & την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2013!
(Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες)
Σας προσκαλούμε να ζήσουμε μαζί το όνειρο των Χριστουγέννων, να δούμε την πόλη μας με άλλο μάτι, παρέα με τον Αη Βασίλη, τα ξωτικά του, πολλές εκπλήξεις & δρώμενα που θα ζεστάνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα & θα χαρίσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους!!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ

Σίγουρα πετυχημένο και ελπιδοφόρο το βάπτισμα του Κισαμικού σε μια άγνωστη κατηγορία, αυτό οφείλετε σε τρεις παράγοντες, στον καλό προπονητή, την διοίκηση και τους παίκτες... είναι λοιπόν λογικό όταν η ομάδα παίζει καλή μπάλα και βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία να υπολογίζεται, αλλά συγχρόνως να ακούγονται σειρήνες στα αυτιά των διοικούντων για ορισμένους παίκτες που κάνουν την διαφορά... και όχι μόνο στην κατηγορία τους!!!
Όμως αφού ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή, σε ένα όμιλο που οι μισές και μια παραπάνω πέφτουν, δεν έχει επιτευχθεί, καλό είναι να παραμείνουν όλοι και να προστεθούν και κάποιοι άλλοι!!! 
Ο Κισαμικός είναι γεννημένος να κάνει πρωταθλητισμό, αυτό ας το καταλάβουν και οι μεν και οι δε.....

Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ!!!

1972-3 Ο Γκρας (Μαρεντάκης) παραγγελιοδόχος της παλιάς εποχής, δείχνει την πρώτη πλαστική σκούπα που βρήκε στην χώρα και έφερε στο Καστέλλι, στον έκπληκτο Κουνελομιχάλη!!

ΕΡΓΑ

Ξεκίνησε και το έργο του κόμβου Δραπανιά..... μεγάλο έργο που θα απεγκλωβίσει τον ..... Δραπανιά!!! Για τους υπόλοιπους κόμβους έχει ο Θεός. Άλλο ένα έργο πνοής για ..λίγους!!! Κρίμα!!!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ RASKOLNICK

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!
Το ΔΝΤ σχεδιάζει έναν νέο μηχανισμό για την μελλοντική αναδιάρθρωση χρέους κρατών, επειδή με βάση την ελληνική εμπειρία, το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε, αποδείχτηκε στην πράξη αναποτελεσματικό, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, είδηση που αναδημοσιεύει «Το Ποντίκι».
Οι προηγούμενες -επί πολλούς μήνες- διαρροές, οι δηλώσεις, δεν ήταν αρκετές. Οι αστερίσκοι, οι υπαινιγμοί, τα γέλια και τα κλάματα για τα οικονομετρικά μοντέλα που από αβλεψία άφησαν μερικά δεδομένα εκτός των υπολογισμών, δεν έφταναν. Οι «σοφοί» με τις εκτιμήσεις και τις αξιολογήσεις τους, ορίζουν τα τελευταία χρόνια τις ζωές μας, αλλά η προφανής πλέον αστοχία τους δεν ήταν επαρκής βάση επιχειρημάτων διαπραγμάτευσης και απαγκίστρωσης από την πολιτική του μνημονίου.
Έτσι την ώρα που συμπολίτες μας πηδάνε....

ΔΙΑΘΗΚΕΣ

Στα Χανιά παιδεύονται τώρα και 5 χρόνια με την διαθήκη Μαλινάκη...που όπως λένε είναι τεράστια και δεν την ακουμπούν!!!! Αλήθεια με την δική μας δωρεά τι γίνεται...λέω γι αυτήν δυτικά της πόλης, με πολλά στρέμματα, που έγινε στο Πολυτεχνείο Κρήτης και μένει αναξιοποίητη τώρα και 20 χρόνια; Μάλιστα όπως λένε και κάποιοι έχει και όρους για επιστροφή της αν μείνει αναξιοποίητη σε δήμο και εκκλησία! Μην μου πείτε ότι δεν την ξέρετε; 

ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ.....


Με απόφαση του Πρωθυπουργού το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" επιχορηγείται με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρχε η πληροφορία ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση στο Ίδρυμα με σκοπό να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και η βιωσιμότητά του, όμως σήμερα, ανακοινώθηκε και επίσημα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Από την ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Τσακαλίδη στο Φαλδάμειο οίκημα!!

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ.....

"Όπως διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι του έργου, (Στήριξη πρανών σήραγγας Τοπολίων) παρά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του ειδικού πλέγματος, πέφτουν ακόμα πέτρες από το παρακείμενο βουνό στο οδόστρωμα και συγκεκριμένα σε ένα τμήμα μήκους 200 περίπου μέτρων! Έτσι, κρίθηκε αναγκαίο να εκτελεστεί ένα ακόμη έργο με την τοποθέτηση επιπλέον πλέγματος πάνω από αυτό που έχει ήδη τοποθετηθεί." ....διαβάζω στους Νέους Ορίζοντες!
....ένα χρόνο τώρα και δεν μπορούν να πιάσουν ακόμα την περιβόητη κατσίκα, που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει, που τόσο μας έχει αγανακτήσει. Αυτή που ρίχνει τις πέτρες ακόμα, αυτή που κινείται σαν φαντομάς στα γκρεμά των Τοπολίων!! 
Μήπως πρέπει τελικά να την επικηρύξουμε;

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ

Ποιος κρατάει (ντόπιος) τα αποτελέσματα του τηλεφωνικού γκάλοπ για τον Δήμο Κισάμου και δεν το βγάζει στην φόρα; Αυτό ακούγεται στην πιάτσα, μάλιστα τα αποτελέσματα είναι γνωστά εδώ και μια βδομάδα αλλά δεν βγαίνουν προς τα έξω...για να μην φανεί η διαφορά ανάμεσα στους υποψηφίους.... που θα κάνει πάταγο!!!

ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ

Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι πήρατε «γουρούνι σε σακί». Στη συνέχεια θα σας δώσουμε μερικές απλές οδηγίες-βήματα ώστε να είσαστε σε θέση να διακρίνετε την ποιότητα του λαδιού που αγοράζετε…
Βασική αρχή: «Το λάδι το καταλαβαίνουμε με τη μύτη και τη γλώσσα. Όχι με το λαιμό». Έτσι έλεγαν οι παλιοί γεωργοί με την αλάνθαστη εμπειρία τους και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, δηλ. με απλά λόγια στο λάδι που θα επιλέξουμε, αναζητούμε την καλή οσμή και γεύση και όχι τόσο αν είναι …καυτερό στο λαιμό μας.
1ο βήμα-Οσμή Με ευλάβεια και αγάπη ....

ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ....

 Στην πρώτη του θητεία τα πάει καλά.....

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ....

....γιατί μόλις είδαν τις καταστροφές και τους θανάτους στην Ρόδο έτρεξαν άπαντες οι αυτοδιοικητικοί μας να ζητήσουν χρήματα για να καθαρίσουν ρέματα και ποτάμια!!! 
Μήπως είναι ώρα να ζητήσουν και χρήματα για να καθαρίσουν και τα φρεάτια των ομβρίων; Τα περισσότερα είναι βουλωμένα και με παχύ ...στρώμα βρωμιάς!!! 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Eιδικός ανακριτής που διερευνά υποθέσεις χρηματοδότησης έργων στην Κρήτη, κυρίως από κοινοτικά κονδύλια, ορίστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
 Η έρευνα σχετίζεται με έργα που εκτελέστηκαν και ήδη υπάρχουν καταγγελίες ότι υπήρξαν υπερκοστολογήσεις ή αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση και υλοποίησή τους. Για κάποια από αυτά ήδη έχουν παρέμβει ή δικαιοσύνη ή τα ελεγκτικά όργανα του κράτους, όμως το γεγονός ότι από τις παρεμβάσεις αυτές δεν υπήρξε συμμόρφωση των φορέων που τα εκτελούν, οδήγησε σε υψηλότερου επιπέδου παρέμβαση από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Η έρευνα σχετίζεται πρωτίστως με χειρισμούς δημοτικών αρχών, αλλά και των εντεταλμένων οργάνων του κράτους στο νησί. 
 Είναι η πρώτη φορά που ορίζεται ειδικός ανακριτής για έργα τον έλεγχο έργων ή δαπανών στην περιφέρεια της Κρήτης. Ο ορισμός του δείχνει ασφαλώς τη σοβαρότητα των υποθέσεων.
ΠΗΓΗ

132 ΡΟΛΑ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΗΤΑΝ!!!!

71+61=132 ρολά παλαιού χλοοτάπητα έχει στα χέρια του ο Δήμος μας....και το κάνω πιο λιανά 6000:132=45 τετραγωνικά μέτρα κάθε ρολό!
Οπότε όλα μπορούν να πάνε στις αυλές των δικών μας σχολείων, μιας και δεν ευτυχήσαμε να κάνουμε ένα καλό προγραμματισμό και να φτιάξουμε τουλάχιστον 2 γηπεδάκια 5Χ5 που τόσο πολύ τα 'χουμε ανάγκη στην γειτονιά μας!!!
Φυσικά αν δεν μπορούμε ας το πουλήσουμε και τα λεφτά ας πάνε στο γήπεδο...

Υ.Σ Από προγραμματισμό σχίζουμε.... ξέφραγο αμπέλι είμαστε (βλέπε επιστολή Σταθάκη)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ.....


Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Διάλογος Μηλίων και Αθηναίων ή το δίκαιο του ισχυρού και η αλαζονεία της εξουσίας
Γράφει η Ιωάννα Μπισκιτζή
Το 416 π.Χ. και ενώ βρίσκεται σε ισχύ η Νικίειος Ειρήνη(421π.Χ.), την οποία είχαν υπογράψει οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες, κλείνοντας με αυτήν, την πρώτη φάση του Πελοποννησιακού πολέμου, οι Αθηναίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν τους Μήλιους για να μπουν στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Οι Μήλιοι λόγω της δωρικής καταγωγής τους και θεωρώντας εαυτούς συγγενείς με τους Σπαρτιάτες είχαν κρατήσει ουδέτερη στάση στον Πελοποννησιακό Πόλεμο (431-404 π.Χ.).
Οι Αθηναίοι, με τριάντα δικά τους καράβια, έξι Χιώτικα και δύο Λεσβιακά, και με χίλιους διακόσιους οπλίτες, τριακόσιους τοξότες και είκοσι ιπποτοξότες Αθηναίους και περίπου χίλιους πεντακόσιους οπλίτες συμμάχους νησιώτες, εκστρατεύσανε εναντίον των Μηλίων και με την απειλή της βίας ζητούσαν να διαπραγματευτούν την προσχώρηση της Μήλου στην αθηναϊκή «συμμαχία».
Ο Θουκυδίδης, ο υπέρτατος αυτός ιστορικός, στο 5ο κεφάλαιο της Ιστορίας(Ξυγγραφής) του, διασώζει και αφηγείται τον διάλογο  Μηλίων και Αθηναίων, ο οποίος αποτελεί τον πυρήνα της επιστημονικής μελέτης των διεθνών σχέσεων.
Στον διάλογο, οι Αθηναίοι, αφού εξηγήσουν ...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ...

..... των αυτοδιοικητικών υποψηφίων
του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου
Αν και οι Απόκριες έρχονται πολύ πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα δούμε ετεροχρονισμένα πολλούς υποψήφιους «μασκαράδες». 
Πλήθος υποψηφίων θα προσπαθήσει να «μεταμφιεστεί» για λόγους πολιτικής επιβίωσης και εκλογικής στρατηγικής.
Εκλεγμένοι που στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κατέβηκαν με χρίσμα ή πολιτική στήριξη κόμματος, από σήμερα δηλώνουν την ανεξάρτητη κάθοδο τους στις εκλογές του Μαΐου, βδελυσσόμενοι τους κομματικούς σωλήνες που τους ανέδειξαν. 
Σιωπηρά κομματικά χρισμένοι υποψήφιοι να το παίζουν προκλητικά ανένταχτοι!
Ήδη επίδοξοι υποψήφιοι συνωστίζονται στους προθαλάμους κομματικών γραφείων προκειμένου να εξασφαλίσουν «αυτοπροτεινόμενοι» την πολιτική στήριξη τους ή σε άλλη περίπτωση τη μη ....

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΡΟΚΟΙ

Οι άγριοι κρόκοι του φθινόπωρου
ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Οι κρόκοι είναι από τα ωραιότερα αγριολούλουδα της ελληνικής φύσης. Ανθίζουν σχεδόν ολόκληρο τον χρόνο, αρχίζοντας το φθινόπωρο από τα νότια και τα χαμηλά για να συνεχίσουν χειμώνα, άνοιξη και καλοκαίρι στα ψηλά βουνά και την ορεινή ζώνη. Οι κρόκοι που δίνουν το «σαφράν» ή «ζαφορά» είναι οι φθινοπωρινοί, που έχουν πολύ μεγάλο ύπερο χωρισμένο σε επιμήκη στίγματα. Από τα στίγματα αυτά παράγεται το σαφράν, το οποίο ανάλογα με την χρήση του είναι πανάκριβο άρτυμα, φάρμακο ή χρωστική ύλη που δίνει ένα πολύ
ΚΡΟΚΟΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΩΝλαμπερό κίτρινο χρώμα.

 Από την περσική λέξη azafran ή την αραβική zafaran προέρχονται οι ευρωπαϊκές λέξεις για τα στίγματα του κρόκου, όπως ζαφορά στη νεοελληνική γλώσσα, σαφράν (saffran) στην γαλλική, zaferano στην ιταλική, κοκ. Η χρήση του κρόκου στην Ελλάδα και τον πολιτισμό του Αιγαίου είναι πανάρχαια. Ως άρτυμα και χρωστική ύλη αναγράφεται στις πινακίδες με την Γραμμική Β’ γραφή της ελληνικής γλώσσας. Ως διακοσμητικό μοτίβο υπάρχει σε πλήθος τοιχογραφιών και ευρημάτων από τον «μινωικό» και «κυκλαδικό» πολιτισμό. Διάσημη είναι ..........

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ

Εκ του τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μμ θα γίνει, στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο της Μητροπόλεως, η Έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Σαμαρειτών και Διασωστών Κισάμου. Της ενάρξεως θα προηγηθεί Αγιασμός. Καλούνται οι εγγεγραμμένοι, ως και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν όπως προσέλθουν.
Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου
Αμφιλόχιος
Πρόεδρος Παραρτήματος Ε.Ε.Σ. Κισάμου

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ « ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ» ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

 Όπως είναι γνωστό πραγματοποιείτε η αλλαγή του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Κισάμου. Έγινε αφαίρεση 6 στρεμμάτων παλαιού συνθετικού τάπητα για να τοποθετηθεί στην θέση του νέος με προδιαγραφές ΦΙΦΑ. Ο παλαιός τοποθετήθηκε επί δημαρχίας κ. Βαρουχάκη το 2003, κόστισε αρκετά χρήματα και ήταν από τους καλύτερους εκείνης της εποχής. Χρησιμοποιήθηκε 10 χρόνια αλλά μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί είτε σε άλλο γήπεδο π.χ. Πλατάνου είτε σε παιδικές χαρές, σε σχολεία, ή σε άλλους δημόσιους χώρους. 
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής να συνεννοηθεί και να ενημερώσει τον ανάδοχο εργολάβο που να αφήσει τον παλαιό χλοοτάπητα είχε ως αποτέλεσμα να προωθηθεί παραλίγο για πέταγμα στα σκουπίδια.
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, για την αναστάτωση που δημιούργησα το βράδυ της Δευτέρας. Όταν πληροφορήθηκα ότι ο χλοοτάπητας μεταφέρεται προς Χανιά, δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος. Γιατί  έχει στοιχήσει χρήματα στο δήμο μας, αλλά και χρειάζεται να επανατοποθετηθεί αλλού ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΘΕΙ!!
Σε καμιά περίπτωση δεν πίστεψα ότι γίνεται «κλοπή». Όμως σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο μου απαντήθηκε ότι ο τάπητας θα χρησιμοποιηθεί για ανάγκες του δήμου και δεν γνωρίζει για την μεταφορά του, αμφισβητώντας τα λεγόμενά μου (για την μεταφορά που εκείνη την στιγμή γινόταν) και λέγοντας μου «πάρε την αστυνομία».
Ήμουν υποχρεωμένος να το πράξω όχι ξαναλέω για να δηλώσω κλοπή αλλά για να καταγραφεί το γεγονός της απομάκρυνσης του χλοοτάπητα και για να μην κατηγορηθώ για δήθεν συκοφάντηση!
Θέλει υπευθυνότητα κ. Δήμαρχε η διαχείριση των θεμάτων του Δήμου γιατί με την ανευθυνότητα δημιουργούνται προβλήματα. Μπορεί να είναι μια κατά λάθος κατηγορία, σπίλωση υπόληψης ανθρώπων, ή ακόμη και ζημιά σε δημόσια περιουσία η οποία βέβαια δεν ανήκει στο εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο αλλά σε όλους τους δημότες και το Δ.Σ. ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ.
Ελπίζω να μην ξαναεπαναληφθούν τέτοια  φαινόμενα και παρακαλώ να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το που θα χρησιμοποιηθεί ο χλοοτάπητας. 
                    Με εκτίμηση   
                Σταθάκης Θεόδωρος 
  Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου                     

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ


ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Βοήθησε και εσύ να γίνει η αγάπη πράξη
Το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άστεγοι, άνεργοι, νεόπτωχοι, μετανάστες, κ.α.) του τόπου και της ευρύτερης περιοχής διοργανώνει, από 15 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου, σταυροφορία αγάπης για την συλλογή τροφίμων, τα οποία οργανωμένα διατίθενται, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, σε πρόσωπα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης. Βοήθησε και εσύ να γίνει η αγάπη πράξη. Πρόσφερε την αγάπη σου σε όσους αυτές τις γιορτές, αυτά τα Χριστούγεννα περιμένουν τον Χριστό να ζεστάνει την μοναξιά τους, να χορτάσει την πείνα τους, να απαλύνει τον πόνο τους. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2822022276, Fax: 2822023747 email: info@annousakeio.gr

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΛΙΩΝ

Η υπομονή έχει πάντα τα όριά της. Στην περίπτωση όμως των εργασιών αντιστήριξης πρανών που συντελούνται στη θέση “Σήραγγα Τοπολίων”, τα όρια υπομονής των κατοίκων των χωρίων του τέως Δήμου Ιναχωρίου και όχι μόνο, έχουν εξαντληθεί από καιρό, λόγω της μακροχρονίου διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Είναι αδιανόητο για ένα τμήμα δρόμου μήκους ενός (1) περίπου χιλιομέτρου, οι εργασίες αυτές να αγγίζουν τα χρονικά όρια ενός σχεδόν έτους, ενώ θα έπρεπε να έχουν τελειώσει σε ένα το πολύ μήνα.
Οι αρμόδιοι άρχοντες του τόπου μας προφανώς....

ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

Σε όλα τα πράματα, όπως πάμε, η ούγια θα γράφει made in china, ακόμα και στον νέο υπερσύγχρονο χλοοτάπητα του δημοτικού μας σταδίου!!! Και όλοι μας ξέρουμε τις αντοχές των κινέζικών προϊόντων...μιας χρήσεως και με δυσκολία!!!!

Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Η κεντρική είσοδος του φρουρίου του Καστελλιού! ήταν περίπου στο μέσον της σημερινής πλατεία Τζανακάκη και λίγο νότια του σημερινού Μουσείου. Τα θεμέλια του φρουρίου είναι ακόμα εκεί κάτω από την άσφαλτο και την τελευταία φορά που ήρθαν στο φως ήταν πριν 20 μέρες που τα ανακάλυψαν τα μηχανήματα που φτιάχνουν τον βιολογικό στην πόλη της Κισάμου! Ίσως θα ήταν μια καλή ευκαιρία τώρα, που η πλατεία αργοπεθαίνει, να αποκαλυφτούν και να γίνουν τουριστική ατραξιόν.....

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι το Ημερολόγιο-Εορτολόγιο του 2014 είναι αφιερωμένο εις τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κυρό Ειρηναίο. Το Ημερολόγιο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει σπάνια κείμενα του μακαριστού Ιεράρχου ως και
φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ζωή του, διατίθεται δε από το Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως, τηλ. 28220-22128 (εσωτ. 5).

Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ....

.. ψαράδων!!! Και που είναι ; ...

ΜΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ....

Πόσα δένδρα έχουν ξεριζωθεί τα τελευταία χρόνια από την πόλη της Κισάμου και πόσα νέα φυτεύτηκαν;
Και όχι τίποτα άλλο αλλά εντάξει μπορεί να είναι άσχημοι οι φίκοι που τους έπιασε το σκαθάρι και πρέπει να κοπούν και να απομακρυνθούν......πόσα όμως νέα φυτέψαμε στις θέσεις των παλιών; Κανένα και το μοναδικό που φυτεύτηκε ήταν από ιδιώτη στην περιουσία του Δήμου.
Ξέρω-ξέρω δεν έχετε εθελοντές.... ναι, αλλά δεν αναρωτηθήκατε γιατί δεν έχετε ούτε τέτοιους.
Η πιο άσχημη πόλη και μάλιστα δίχως ίχνος πράσινο..ακόμα και τα παρτέρια ιδιώτης θα τα φυτέψει μετά από 6-7 χρόνια ασχήμιας και βρωμιάς!!!!
Η Διεύθυνση Δασών μήπως έχει τίποτα περίσσεμα να μας στείλει;

Υ.Σ Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Γραμβούσας μετά το παρκάκι στο καταπατημένο οικόπεδο φύτεψε με αλμυρίκια την δυτική μεριά του κόλπου της Κισάμου, Τράχηλας, Βιγλιά ως και Καλυβιανή! Μπράβο!!!

ΤΟ ΡΙΖΙΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Στον νομό Χανίων ως γνωστόν γεννήθηκαν τα περήφανα αυτά τραγούδια που συντρόφευσαν κάθε λογής γεγονότα, χαρές και λύπες, γιορτές και γάμους, καθημερινές ασχολίες, πολέμους και δεινά. Σε κάθε περίσταση, πάντα βρίσκει τρόπο να ταιριάξει κι ένα τραγούδι. Στα ορεινά χωριά του νομού μας και στις πέντε επαρχίες, το ριζίτικο τραγούδι βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί, να διατηρηθεί, να γαλουχήσει τις γενιές. Ο όρος "ριζίτικο" είναι αρκετά αδόκιμος, μιας και δόθηκε στην πορεία από τους εκάστοτε μελετητές, μόνο και μόνο για να ταυτοποιήσει το είδος αυτό. Όλοι οι παλαιοί έλεγαν "τραγούδι" και όχι "ριζίτικο". Αυτό παρουσιάστηκε και συνηθίστηκε να χρησιμοποιείται σαν όρος από την πρώτη περίπου δεκαετία του 20ου αιώνα.
 Τα τραγούδια των Χανίων, τα τραγούδια της λεβεντιάς, τα τραγούδια της Κρήτης.
Στην Κίσαμο, το ριζίτικο δεν γνωρίζουμε ....

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος κ. Σταθάκης Θεόδωρος που εισηγήθηκε το δεύτερο θέµα της ηµερήσιας διάταξης έκανε γνωστό στο Συµβούλιο τα παρακάτω: 
-Μετά τις συζητήσεις που έχουν γίνει µε διάφορους φορείς, µε τον Εµπορικό Σύλλογο και µε κόσµο που ζητάει την ίδρυση κάποιας αγοράς, θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουµε σ αυτή τη διερεύνηση για να δούµε τι µπορούµε να κάνουµε στη πόλη µας. Γι αυτό προτείνω να ξεκινήσουµε µε τη σύσταση µιας επιτροπής για να συζητήσουµε τη δυνατότητα αυτή. 

-Χαιρετάκης: Θα µιλήσω σαν εκπρόσωπος του Εµπορικού Συλλόγου γιατί ο Πρόεδρος δεν µπορούσε να έρθει κι όχι µε την ιδιότητα του δηµοτικού συµβούλου. Εχουµε στείλει ένα .....

Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

6.000 μέτρα χλοοτάπητα θα έχει στην διάθεση του ο δήμος τις επόμενες μέρες για να τον τοποθετήσει σε χώρους που θα επιλέξει.... αυτό είναι το κέρδος από την αντικατάσταση του παλιού χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Κισάμου!!! 
Και μιας και μίλησα για χλοοτάπητα μάλλον δεν τον μέτρησαν καλά τον νέο και έπεσε κοντύτερος κατά 10 μέτρα.....μάλλον για calsetτo προοριζόταν η γενιά αυτού του τάπητα!!! Θα τον μπαλώσουν βέβαια αλλά άλλος ο μονοκόμματος και άλλο πράμα με "τσόντα"!!
Πάντως αργά το βράδυ μια φήμη ακούστηκε ότι ο τάπητας άρχισε σιγά-σιγά να κάνει φτερά...πιστεύω να μην είναι αλήθεια!!!!

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ;


Δρομολόγια από και προς Αντικύθηρα, από Κίσαμο δεν εκτελούνται πλέον και όπως φαίνεται ως και τις 31 του Δεκέμβρη δύσκολο να ξαναπιάσει λιμάνι το Βιτσέντζος Κορνάρος..... Αλλά ποιος θα ενδιαφερθεί για τα χάλια μας;

ΤΟΠΟΛΙΑ 1937

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΒΑΠΤΙΣΙΑ.....

Παίζετε ποιος θα κόψει την κορδέλα στο νέο δημοτικό στάδιο Κισάμου..... Από την μια αυτοί που προσπάθησαν να βρουν τα χρήματα και από την άλλη η περιφέρεια...για να δούμε ποιος θα την κόψη; 
Εγώ πάντως λέω μαζί με τα εγκαίνια του χλοοτάπητα να κάνουμε και τα εγκαίνια για την ονομασία του δημοτικού μας σταδίου  σε "ΣΚΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ" γιατί αν δεν υπήρχε αυτός, όπως και κάποιοι άλλοι δωρητές, μάλλον ακόμα θα βόσκαμε πρόβατα και κλέβαμε την αμμούτσα από τον γιαλό!!!!
Δεν πειράζει που το ξεχνάτε  .. εγώ θα σας το θυμίζω.... όπως και με την μαρμάρινη πλάκα που την παραγγείλατε αλλά ξεχάσατε να την τοποθετήσετε στις παιδικές χαρές της παραλίας....δωρεά και αυτό του ΛΥΓΙΔΑΚΗ.....

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!

Mε ένα σμπάρο δυο τρυγόνια....και βιολογικός και νέο δίκτυο ύδρευσης, αλλιώς μέσα από την πόλη λίγο χλωμό το βλέπω να περάσουν οι σωλήνες του βιολογικού μονάχες τους!!!
Και τι νερό θα πίνουν σε κάμποσο καιρό οι Καστελλιανοί; Γάργαρο με του νέου τύπου σωλήνων πολυαιθυλενίου, αποφεύγοντας τις 60χρονες παλιο-σιδερένιες και τις 40χρονες αμιάντου!!! και μετά σου φταίει η αρχαιολογία...και νερό και βιολογικός καινούργιος!!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ....

Χαμός γίνεται με τις ετικέτες φόρου από τα πακέτα τσιγάρων, οι οποίες γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστες αφού τα κυκλώματα εμπορίας παράνομου καπνού τις αγοράζουν προς 1 ευρώ την μία! 
Το θέμα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, όμως το φαινόμενο δεν είχε αποκτήσει ακόμα αυτή την έκταση που έχει σήμερα.
Διότι λόγω της κρίσης, είναι αναρίθμητοι όσοι σπεύδουν να μαζέψουν ένα άδειο πακέτο τσιγάρων φυλάγοντας τις ετικέτες και κάνοντας λογαριασμό για το πόσα χρήματα θα εισπράξουν όταν θα τις παραδώσουν στον άνθρωπο του κυκλώματος. 
Στη συνέχεια, αυτές οι ετικέτες επικολλούνται σε πακέτα με λαθραία τσιγάρα. 
Οι συλλέκτες φθάνουν στο σημείο ακόμα και να προσεγγίσουν τον καπνιστή και ευγενικά να τους ζητήσουν να τους δώσει την ετικέτα από το πακέτο τους…
newsmessinia.blogspot.com 

ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ

Μαζική υστερία για κάθε τι που δεν είναι Χανιώτικο (εντός της πόλεως) έχει πιάσει κάτι φίλτατους αθλητικούς δημοσιογραφίσκους των τοπικών καναλιών. Την μια ο Πλατανιάς, την άλλη ο Κισαμικός...καλά δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι σας ξεστράβωσαν οι "χωριάτες", όπως μας αποκαλείται; καλά δεν καταλάβατε ότι αν έλειπαν αυτές οι δυο ομάδες και λίγο ο ΑΟΧ τα τελευταία 2-3 χρόνια θα ήσασταν στην πείνα; 
Ποιος είδε τα στιγμιότυπα του τελευταίου αγώνα που έδωσε η ομάδα μας στο Μάλεμε  (εντός των δημοσιογραφικών θεωρείων) με τον Ιωνικό και δεν έφριξε; Γιατί τι έδειξαν; Τίποτα!!! Ούτε μια αμφισβητούμενη φάση, ούτε καν ένα σχόλιο για τις αδικίες του ρέφερι..... λες και γηπεδούχος ήταν ο Ιωνικός.

ΤΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙΑ

Κίσαμος δεκαετία του 70 !!!
Κουκλάκης (Τελώνης) Παπαδημητράκης Μ. Ππαδάκης Κωστής (καφές), Πατεράκης, Παπαδάκης Κωστής (φαής), Ροκάκης Γ, Πατεράκης Ιωάννης!!!

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ -ΑΚΗΣ

Από την συχνή της χρήση ή κατάληξη – ακης στα επώνυμα συνδέεται αυτόματα στην σκέψη μας με την Κρήτη. π.χ – Καζαντζάκης, Θεοδωράκης, Μητσοτάκης.
Όμως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι: ο Μάνος Χατζηδάκης για παράδειγμα ήταν από την Ξάνθη. Υπάρχει όμως μια σωρεία επωνύμων Κρητικών που μεγαλούργησαν στην Κρήτη και έξω από αυτή αλλά δεν τελειώνουν σε – ακης.
Μια θεωρεία είναι ότι το – ακης είναι τουρκική προσθήκη για να υποβιβάσουν το όνομα, όπως θα λέγαμε σήμερα Λιοντάρι – Λιονταρ – ακι
Άλλη θεωρεία είναι ότι τα κρητικά επίθετα πρόσφατα (σχετικά) γύρισαν σε – ακης. Παλιότερα ήταν ακριβώς το αντίθετο (υπερθετικά) πχ Σηφακας και όχι Σηφακακης. Κατά πάσα πιθανότητα στην ορεινή Κρήτη και στα Σφακιά θα συναντήσεις πολλά υπερθετικά επίθετα, σε αντίθεση με το υπόλοιπο νησί.
Ένας δημοφιλής αστικός μύθος .....

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ


.....καιρός είναι και να γυρίσει ο Αν. Σκαλίδης στην θέση του..... εκεί που τον τοποθέτησαν οι πρώτοι Καστελλιανοί (φώτο) δίνοντας και στον συγκεκριμένο δρόμο με τ΄όνομα του... στην θέση του, την σημερινή, να μπει το άγαλμα του Ειρηναίου!!!!

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Στις 21.11.13 στην τηλεόραση. Ο κος Υπουργός είπε και τόνισε το :
Pacta sunt servanta. μτφρ: οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται!!.
Ρητό από την Ρώμη που έκαμε τους νόμους της από το Ελληνικό αρχαίο δίκαιο, έλεγε την ίδια ώρα στο ζάπινγκ του διαλείμματος ο άλλος κος Υπουργός, διαφημίζοντας βιβλία από το διπλανό κανάλι παρότι είναι υπουργός.
Causa latet, vis est notissima. μτφρ: η αιτία είναι κρυμμένη, το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατο.
Salus populi suprema lex. μτφρ: η ευημερία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος
Άλλο ρητό και κανόνας δικαίου: Δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. (consideration, Legal consideration)
Άλλος κανόνας δικαίου: Συμφωνίες που περιέχουν δόλο είναι άκυρες.
Άλλος κανόνας δικαίου: Συμφωνία που έγινε με εκμετάλλευση της αδυναμίας του άλλου είναι άκυρη.
Με ένα δοξαστικό κρεσέντο ο κος υπουργός ......

ΧΜ.... ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

2.000.000 Ε οι ανείσπρακτες οφειλές στον δήμο Κισάμου ύδρευση και άρδευση.....και το ζητούμενο είναι πως θα αρχίσει να τα εισπράττει η δημοτική μας αρχή; 
Γιατί το δίλημμα είναι μεγάλο.....μιας και από την μια έχουμε οικονομική κρίση (το παραδέχεται και ο δήμος εξάλλου) και από την άλλη αλλά έρχονται εκλογές.. τεράστιο το δίλημμα!!!! 

ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ή ΟΧΙ

Έχω ακούσει κάμποσες φορές από τους εκλεγμένους μας ότι...... η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να επιδιώκει κάθε φορά τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή πολιτών και φορέων στη λήψη αποφάσεων....που κοντεύω να το μάθω απ΄έξω!!! 
Καιρός λοιπόν να δείξει ότι πραγματικά θέλει και τον λαό δίπλα της με συμμετοχή και άποψη.... αρχίζοντας με την μεταφορά των δημοτικών συμβουλίων στην πρωτεύουσα!!!!
Νομίζω ότι είναι ώρα τους ....... 

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ....

Αφού ο μεγάλος Ιωνικός πανηγύρισε την ισοφάριση (2-2) σαν μικρά παιδιά..ακόμα και ο ανέκφραστος πρόεδρος του χοροπήδησε ..μάλλον η ομάδα μας είναι σε σωστό δρόμο. Κρίμα βέβαια που δεν έχουμε αυτόν που θα σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα ...αλλά υπάρχει και Δεκέμβριος.....
.....και προς τους διοικούντες...τα παιχνίδια τα περισσότερα παίρνονται απ΄έξω......

ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.....

....γιατί αν γινόταν δυτικότερα θα συστήναμε επιτροπή καταστροφής αρχαιοτήτων.....και ξέρετε για ποιο λόγο το λέω!!!!! Αν δεν ενθυμίστε θα σας το πω!!!!  Κέντρο Υγείας Κισάμου!!!!
Σημαντικά αρχαία ευρήματα αγνώστου προς το παρόν εποχής, έφεραν στο φως οι εργασίες ανέγερσης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της Αγίας Πελαγίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νεκροταφείο, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις αρχαιολογικές έρευνες που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου είναι αποφασισμένη να σταθεί για μια ακόμα φορά στο πλευρό της αρχαιολογικής υπηρεσίας και να συμβάλει στις έρευνες με κάθε διαθέσιμο μέσο που διαθέτει, ενώ η περιοχή των εργασιών έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 2-2

Αποδίδοντας ποδόσφαιρο ποιότητας ο Κισαμικός έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει μια ομάδα που ήταν χαμένη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το μόνο που θύμιζε την παλιά ομάδα ήταν οι φανέλες.... 
Το σκορ θα μπορούσε να ήταν άνετα 5-1 αν δεν είχαν τόση αστοχία οι επιθετικοί μας!!! 
Με πολλά λάθη η διαιτησία του Σωτηριάδη!!! 
Φάσεις-γκολ
3’ Κόρνερ του Χατζηλιόντα ....

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ

Την συμμετοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου εξασφάλισαν οι Παίδες του Κισαμικού, μετά τη νίκη τους με 1-0 επί της Ιωνίας 2000.
Οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Μαριανάκη τερμάτισαν στην 1η θέση του 1ου ομίλου και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, απέναντι στον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου. 
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που λόγω των εργασιών στο Καστέλι διεξήχθη στο γήπεδο Κολυμπαρίου, σημείωσε στο 50' ο Καρεφυλλάκης.
Η σύνθεση του Κισαμικού: Καστρινάκης, Σκορδυλάκης, Χερουβάκης, Αντ. Λουβιτάκης, Ζουριδάκης, Μαραγκουδάκης, Μπαμπουνάκης, Δ. Μπέκας, Καρεφυλλάκης, Μαρκετάκης, Ι. Λουβιτάκης (65' Μπαριωτάκης).

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Και μην το ξεχάσετε στις 15.00 την Κυριακή ο Κισαμικός υποδέχεται τον Ιωνικό Νικαίας στο Μάλεμε για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής..
Η αποστολή του Κισαμικού με τον Ιωνικό 
Ρίζος, Κοντοπίδης, Βαρδάκης, Δρακάκης, Ενγκουέμ, Εσόνο, Καρβουνιάρης, Κιν, Κοκάκης, Κουμπρόγλου, Μαντζιούνης, Μπάτζιο, Παπακαστρήσιος, Παραλίκης, Τζιορτζιόνε, Τσικουδάκης, Χατζηλιόντας, Χολέβας, Ψαράκης.

ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Τον τελευταίο καιρό παίρνω πολλά e-mail αλλά και επιστολές σχετικά με τα κακώς κείμενα στην περιοχή μας...μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοί που μου γράφουν προσπαθούν να μου υποδείξουν πως και γιατί πρέπει να το γράψω, όμως ανώνυμα... θέλω λοιπόν να τους ενημερώσω ότι κατά αρχάς τους ευχαριστώ και μάλιστα αισθάνομαι χαρούμενος που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που θέλουν να φτιάξουν και να σουλουπώσουν ή και να υποδείξουν τα στραβά του τόπου τους, όμως αν δεν γίνουν επώνυμα, όσο δίκιο και να έχουν....χάνουν την αξιοπιστία τους!!!
Επειδή αυτήν η σελίδα έχει ιδιοκτήτη και σε κάθε ανάρτηση υπογράφω καλό είναι να καταλάβετε ότι δεν δημοσιεύω ανώνυμα e-mail πολύ δε περισσότερο επιστολές που απευθύνονται σε πρόσωπα!!! Μάλιστα ένας λόγος που τα σχόλια σε κάθε ανάρτηση ελέγχονται ήταν αυτός.... κάποτε λοιπόν πρέπει να αποκτήσουμε το θάρρος της γνώμη μας γιατί αλλιώς θα βουλοπλέμαι αιώνια!!!!

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ....

 Η πλατεία Τζανακάκη ευχαριστεί τους ανθρώπους που την κάνουν να φαίνεται ανθρώπινη .....

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ

Για το συμβάν με το μαύρο cintroen με τα φιμέ τζάμια τώρα...
Ναι ότι έγινε ένα περιστατικό την Τετάρτη με μια παρενόχληση στα φροντιστήρια δυτικά της πόλης. 
Ναι οτι υπάρχει σχετική καταγγελία από γονέα για το συμβάν στο αστυνομικό τμήμα Κισάμου. 
Όχι για τα άλλα περιστατικά που αναφέρθηκαν!!!
Από την αστυνομία παρακαλούνται οι γονείς αλλά και οποιοσδήποτε δει κάτι να την ενημερώσει, προπαντός αναζητείται ο αριθμός του αυτοκινήτου!

ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

Μία «Έκθεση Πεπραγμένων» ενός διαχειριστή του εμπορικού κέντρου της αρχαίας Φαιστού.
Γράφει ο Κ. Μπουζάνης
Ο διάσημος Δίσκος της Φαιστού αποτελεί μία τυπογραφημένη, κατά επισημασμένες παραγράφους συνοπτική αναφορά ενεργειών ενός διαχειριστή – τιμητή του εμπορικού κέντρου της Φαιστού. Οι σπείρες, για λόγους τεχνικούς, ξεκινούν με οδηγό το χείλος του δίσκου, από την περιφέρεια προς το κέντρο, ενώ η επιγραφή, πάλι για τεχνικούς λόγους, έγινε αντίθετα.
Ο Δίσκος της Φαιστού, η Στήλη από την Άβυδο, η Στήλη της Ροζέτας, η Πινακίδα από την Έγκωμη, η Πινακίδα από το ιερό της Αθηνάς του Ιδαλίου και η Πινακίδα της Κορτόνας αποτελούν μερικές έγγραφες αναφορές ή δημοσιεύματα τρεχουσών λογιστικών και κανονιστικών πράξεων προς ενημέρωσιν του άνακτα, της διοικήσεως ή του δήμου.
Δείτε εδώ την μετάφραση του δίσκου

ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ....

Το φυτοπαθογόνο βακτήριο καραντίνας Xylella fastidiosa , σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, εμφανίστηκε στην Νότια Ιταλία προσβάλλοντας τους εκεί ελαιώνες. Η ασθένεια εξαπλώνεται ταχύτατα και τα συμπτώματα της είναι χλωρώσεις, ξηράνσεις φύλων και βλαστών και τελικά ολική ξήρανση των ελαιοδέντρων. Μέχρι τον εντοπισμό της στα ελαιόδεντρα της Ιταλίας, η ελιά δεν συμπεριλαμβάνονταν στους γνωστούς ξενιστές του βακτηρίου. Η εξάπλωση του επικίνδυνου αυτού παθογόνου γίνεται με την διακίνηση του πολλαπλασιαστικού υλικού και με τη βοήθεια μυζητικών εντόμων.
Δεδομένης της σοβαρότητας του ....

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΠΡΩΗΝ Ή .... ;

Ο υπουργός Ναυτιλίας διεμήνυσε ότι θα υπάρξει αύξηση των λιμεναρχείων ώστε σε κάθε νομό να υπάρχει λιμενάρχης, θα μειωθούν όμως οι λιμενικοί σταθμοί σε 41 από 104 που είναι τώρα και από τους οποίους κάποιοι θα αναβαθμιστούν και κάποιοι θα καταργηθούν, ενώ θα διπλασιαστούν τα λιμενικά τμήματα και τα λιμενικά φυλάκια.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι καταργείται η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας, και για τους πολίτες και για τα σκάφη, καθώς και η υποχρέωση δήλωσης απόπλου και κατάπλου των μικρών σκαφών αναψυχής στη λιμενική Αρχή.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΝΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πώς γίνεται όμως να αρνείται να παράσχει τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες ο ΟΑΕΕ όταν τις χρεώνει και τις απαιτεί με κάθε μέσο;

...«περίπου 350.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους και ταυτόχρονα αδυνατούν να τις ρυθμίσουν. Συνέπεια αυτού, είναι ο ΟΑΕΕ, ενώ χρεώνει τις εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην την παρέχει. Ο ΟΑΕΕ, συνεχίζει και χρεώνει τους ασφαλισμένους του με 92,5€ κάθε μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ, αρνείται να την παράσχει λόγω οφειλών. Δηλαδή χρεώνει 1100€ κάθε έτος για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που όμως δεν παρέχει, επειδή ο ασφαλισμένος οφείλει και δεν έχει ρυθμίσει.» ....
Λ. Αυγενάκης 

Υ.Σ Τους παίρνουν στο ψιλό και οι δικοί τους.....

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Ένα έγκλημα που δείχνει και την σημερινή εργοδοτική πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.
Αυτό θέλουν οι δημοσιογράφοι να περάσει στα ψιλά.
Ο 28χρονος που σκότωσαν με κλωτσιές και μπουνιές στην Ομόνοια γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα.
……Όταν έφτασαν στο εστιατόριο ο 43χρονος Κ.Γ. υπεύθυνος του καταστήματος τους είπε να περιμένουν και ενημέρωσε έναν 39χρονο τον Δ.Τ. με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Λίγα λεπτά μετά ο 39χρονος εμφανίστηκε και επιτέθηκε φραστικά στον 28χρονο, τον φίλο του και τη γυναίκα.
Δευτερόλεπτα μετά ο 39χρονος που αποδείχθηκε πως είναι πρώην πυγμάχος άρχισε να χτυπάει τον 28χρονο με χέρια και με πόδια.
Ο άτυχος άνδρας έπεσε στο έδαφος ......

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που κυκλοφορεί και διαδίδεται πολύ στην πόλη μας και δια μέσω του f/b, είναι μια κακόγουστη φάρσα ..γιατί αλλιώς δεν πάμε καθόλου καλά!!!
Ένα μαύρο σιτροέν με φιμέ τζάμια κυκλοφορεί τις απογευματινές ώρες γύρω από τα φροντιστήρια της Ηρώων Πολυτεχνείου και "ψαρεύει" ανήλικα παιδιά με δέλεαρ παιχνίδια ....
 Δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει την σοβαρότητα του θέματος, ακόμα και να είναι ένα κακόγουστο αστείο που το σκαρφίστηκαν κάτι άμυαλα παιδιά. 
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην επαγρυπνούμε και να προσέχουμε περισσότεροι οι γονείς ... και ας παρακαλούμε να είναι φάρσα!!!

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Το ερώτημα ήταν απλό.."Ποιόν θεωρείτε κατάλληλο για δήμαρχο στην Κίσαμο;" και οι απαντήσεις που έδωσαν οι 325 που ψήφισαν έδωσαν την πρωτιά στον Κουκουράκη, με δεύτερο τον Σημανδηράκη!!!
Κάποιοι μπερδεύτηκαν βέβαια γιατί η ερώτηση δεν ήταν "Ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος στην Κίσαμο στις επόμενες δημοτικές εκλογές;" που αυτόματα και βάσει των έως και τώρα υποψηφιοτήτων δεν θα μπορούσε να σταθεί αφού με δήλωση του μόνο ο Σταθάκης έχει δηλώσει ότι θα κατέβει. 
Οι 325 λοιπόν που ψήφισαν θεωρούν καταλληλότερο κάποιον, άσχετα αν δεν κατέβει ή αν δεν καταφέρει να εκλεγεί ..... αυτό για να το ξεκαθαρίσουμε!!!
Εξάλλου χρόνια τώρα ο καταλληλότερος, κατά την γνώμη μας, πάντα χάνει....και πάντα το σχολιάζουμε αφού έχουμε εκλέξει αυτόν που δεν θεωρούμε  ....κατάλληλο!!!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;

Διάβασα την επιστολή Σταθάκη όπως και παλαιότερα του Κουκουράκη για το πυρηνοτέτοιο της γειτονιάς μας.....και θυμήθηκα ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να συσταθεί επιτροπή για να βρει λύση για το ΚΑΛΟ μας!! 
Μάλιστα αν ενθυμούμαι καλώς την επιτροπή την αποτελούσαν 4 εκλεγμένοι και 3 ακόμα από φορείς της περιοχής... Πιτσιγαυδάκης- Σταθάκης- Κουκουράκης - Στεφανουδάκης (πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Καλουδιανών) και οι πρόεδροι των συλλόγων Αννουσάκης (Εμπορικού) Αρετουλάκης (Αγροτικού) και Τσαμουτσόγλου (Ξενοδόχων)! Αλήθεια συστάθηκε ή ακόμα προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν;
Πάντως όσοι αγαπούν την Κίσαμο και θέλουν το καλό της καλό είναι να ενεργοποιηθούν και λάβουν κάποιες αποφάσεις παραμερίζοντας το πολιτικό κόστος.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ....

Διάβασα αυτό και θυμήθηκα τα δικά μας κάποτε.... τότε που μια ομάδα πολιτών ήθελε να υπερασπιστεί και αυτή τα παιδιά της....
- Την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί παράνομα σε κτίριο στον Κουμπέ, επί της οδού Σταμαθιουδάκη, πλησίον του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζονται το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου, ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί καθώς, όπως καταγγέλλουν, κινδυνεύει η υγεία των παιδιών από την ακτινοβολία η οποία εκπέμπεται από την κεραία και είναι μεγαλύτερη των επιτρεπομένων ορίων.
Κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν πρόσφατα στον Εισαγγελέα για το θέμα και φαίνεται ότι ήδη διενεργείται προανάκριση, ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση του Τμήματος Παιδείας του Δήμου.

ΠΑΤΕΝΤΑ


ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

31 Δεκεμβρίου λήγει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης εκτός από το δημοτικό γήπεδο και της σήραγγας των Τοπολίων...... Πιστεύω εκείνη την μέρα να την κάνουμε επίσημα πλέον ημέρα εγκαινίων....
Φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο, αν ο καιρός είναι καλός, η παράδοση των έργων να γίνει νωρίτερα ....που τόσο ταλαιπώρησαν δήμο και δημότες..... (να κάτεχα τώρα ποιος φταίει;) .

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Μια Πολύ Σοβαρή Κατάσταση Απόψε! από το blog CRETE WEATHER
Η επέλαση του σχετικά αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού στον κόλπο της Σύρτης προς τα βόρεια απόψε 21/11/2013 φαίνεται στο χάρτη πρόγνωσης του Bolam - ΕΑΑ:
Τέτοια δευτερεύοντα χαμηλά μπορούν να δώσουν μεγάλα ποσά υετού καθώς είναι κινούμενα αργά, εμπλουτιζόμενα με τους υδρατμούς από τη Μεσόγειο και δεν έχουν ιδιαίτερα σφοδρούς αποτρεπτικούς νοτιάδες. Έτσι σε όλο το νησί αλλά κυρίως στα νότια αναμένονται απόψε το βράδυ και τη νύχτα έντονες βροχές και καταιγίδες ξεκινώντας από τα δυτικότερα..

Ο ΦΙΚΟΣ (ΝΕΟΣ) ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ

 Η επιμονή του ιδιοκτήτη ....που θέλει δένδρα και όχι τέντες...
.... κατάφεραν να φέρουν να φυτέψουν έναν 25χρονο .....

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ των Χανιώτικων Νέων σχετικά με τις αθλητικές υποδομές στην Κίσαμο (στον πληθυντικό μάλιστα λες και έχουμε πολλές)!! Βέβαια ο δημοσιογράφος (ντόπιος μάλιστα) θα μπορούσε να ρωτήσει γιατί, για ψύλλου πήδημα οι ομάδες ξενιτεύονται και δεν ξαναγυρίζουν...θα μπορούσε να ρωτήσει που είναι αυτές οι πολλές αθλητικές υποδομές στην Κίσαμο ...θα μπορούσε να πει πόσες από αυτές φτιάχτηκαν από τις δημοτικές αρχές του τόπου....θα μπορούσε να ρωτήσει πως βγήκαν τα χρήματα...θα μπορούσε να ρωτήσει πολλά!!!
Το ξαναλέω 3 δήμοι δίχως καμιά αθλητική υποδομή.... εκτός αν εννοούν υποδομές το δημοτικό στάδιο Κισάμου.... μια μπασκέτα στα Καλουδιανά...ένα γήπεδο μπασκέτ στα Λειβάδια και ένα μισοκατεστραμμένο γήπεδο 5Χ5 στο δημοτικό σχολείο του Δραπανιά!!! Α..ξέχασα και το Θεοχαράκειο .. 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΑ

Επειδή πολλοί απορούν ..ακόμα και υποψήφιοι, πως είναι δυνατόν να μπαίνουν σε γκάλοπ ονόματα που δεν έχουν θέσει υποψηφιότητα ακόμα ...του απαντώ ότι αφού δεν το διαψεύδουν δια του τύπου, μάλλον το σκέφτονται σοβαρά. Σε μια δημοκρατία ο καθένας μπορεί να κάνει το "κέφι" του εκθέτοντας τον εαυτό του στην κρίση του λαού!!!! 
Ενδεχομένως κάποιοι να βολιδοσκοπούν, μιας και ακόμα δεν έχει κατασταλάξει στο νιονιό της κυβέρνησης αν θ΄αλλάξει ή όχι τον εκλογικό νόμο (τρόπο) για την αυτοδιοίκηση.... με απλά λόγια αν θα χρειαστούν 160 άτομα για κάθε ψηφοδέλτιο ή ο νέος νόμος θα σου δίνει το δικαίωμα να έχεις 40-50! Αν ισχύσει το δεύτερο τότε είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούν πολλοί ακόμα που δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα!!!!!

ΨΗΦΟ ΣΤΑ 16

To 1934 οι Ελληνίδες ψήφισαν για πρώτη φορά, σε δημοτικές εκλογές. Το δικαίωμα εκχωρήθηκε μόνο σε εγγράμματες Ελληνίδες άνω των 30 ετών και σε όλη τη χώρα ψήφισαν 240 γυναίκες!! Επί κυβερνήσεως Παναγή Τσαλδάρης.
Μετά από 80 χρόνια η κυβέρνηση μας... σκέφτεται πολύ σοβαρά, το είπε μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος, αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών και πράσινος, να δώσει ψήφο στους δεκαεξάχρονους στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Αν και το θεωρώ πολύ σωστό, εντούτοις δεν κρύβω την έκπληξη μου πως απότομα έγιναν όλοι αυτοί τόσο δημοκράτες....Λέτε να μην τους βγαίνουν τα κουκιά;

2000 ΟΝΟΜΑΤΑ

Παραπάνω από 2000 ονόματα είναι χαραγμένα πάνω στο μικρό νησάκι της πόλης την Πλάκα....και πολλές χιλιάδες άλλα έσβησαν με τον καιρό και την θάλασσα!!! Αξίζει να το επισκεφτείτε ειδικά το καλοκαίρι..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΙΟΥ
Κ. Δήμαρχε, έφτασε πάλι ο χειμώνας και εμφανίστηκε ο καπνός από τα φουγάρα του πυρηνελαιουργίου να σκεπάζουν τον κόλπο της Κισάμου.
Κ. Δήμαρχε έχει περάσει αρκετό διάστημα από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Πότε έχετε σκοπό να προχωρήσετε τις ενέργειες που αποφασίσαμε;
Δεν είναι λύση να κρυβόμαστε, με προφάσεις πίσω από αποφάσεις που δεν υλοποιούνται, γιατί και τα προβλήματα παραμένουν και συνεχίζουν να λειτουργούν ανασταλτικά για την ανάπτυξη του κόλπου της Κισάμου. Παρακαλώ όπως προχωρήσετε στην σύγκλιση της επιτροπής που συστήσαμε για να ξεκινήσουμε αυτό που μας ανέθεσε το δημοτικό συμβούλιο.
Υ.Σ. Τα μέλη του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισας περιμένουν να δουν πότε θα αντιμετωπίσετε με τον ίδιο ζήλο και τις δικές τους ανάγκες, όπως και αυτές των κατοίκων άλλων περιοχών (Τοπολίων, Χαιρεθιανών).
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος
Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κισάμου καί Σελίνου
"1700 χρόνια ἀπό τό Διάταγμα τῶν Μεδιολάνων: Ἡ σημασία του στήν ἐποχή μας"
22-23 Νοεμβρίου 2013 στην Ὀρθόδοξο Ἀκαδημία Κρήτης!
Εναρκτήρια τελετή, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, καί ὣρα 10:00 π.μ.
Πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
09:30 Προσέλευση - ἐγγραφές
10.00 ’Εναρκτήρια τελετή 
1. Ἁγιασμός
2. Ὑποδοχή ἀπό τήν Ὀρθόδοξο Ἀκαδημία Κρήτης (κ. Ἐμμανουέλα Λαρεντζάκη)
3. Ὑποδοχή ἀπό τόν Παγκρήτιο .....

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών,
Κύριε Γιάννη Στουρνάρα. και σκέψου πως σε λένε και Γιάννη.
Ευρωπαϊκή Οδηγία CEN/EN 14116, CEN/EN 15208.
Και ΗΦΑΙΣΤΟΣ από 04.05.2008 σε αδράνεια.
Μόλις σήμερα ακούσαμε από τα ΜΜΕ πως συνελήφθησαν 15 βυτιοφόρα με λαθραία καύσιμα και πως το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να συλλάβει την παράνομη διακίνηση και εμπορία καυσίμων.
Όμως ο καταναλωτής συμπολίτης μας και ψηφοφόρος σας, με το πρόσχημα της πάταξης της λαθρεμπορίας καυσίμων πληρώνει την ανικανότητα του κράτους, η την συνεργασία των πολιτικών ..

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

Που πάνε τα λεφτά που πληρώνουμε από τα τέλη κυκλοφορίας...... και μην μου πείτε για τους δρόμους;
Γιατί τότε εμείς οι κρητικοί διάολε και πρέπει να δώσουμε......

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ..ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΡΔΙΖΟΥΝ

10-15 μέρες θα χρειαστούν για να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας στο δημοτικό στάδιο Κισάμου..... και το κόρδωμα ορισμένων εκλεγμένων μας δεν περιγράφεται...λες και φτιάχνουν το Μαρακανά!!!
Μάλλον τους διαφεύγει ότι είναι υποχρέωση τους, όπως και υποχρέωση τους είναι από τώρα και πέρα να ψάξουν και να βρουν χώρο, που θα φτιάξουν ένα νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο!!! Είπαμε σπρωχτά  -σπρωχτά το πάνε το πράμα..αλλά αν έλειπαν και κάποιοι απ΄όξω (εφημερίδες-μπλοκ- πρόεδροι ομάδων) ούτε που θα συντηρούσαν, αλλά ούτε που θα έκαναν και τίποτα...εξ΄άλλου όλα είναι γραμμένα!!!
- Δυστυχώς χρόνια τώρα λίγοι είναι εκείνοι που φωνάζουν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κίσαμο.....όμως είμαι σίγουρος ότι σε λίγο καιρό θα είναι περισσότεροι οι αγανακτισμένοι...εξάλλου όλους αυτούς -οι περισσότεροι γονείς αθλητών- τους ακούς κάθε βράδυ στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις να μονολογούν τα χάλια μας!!!

Υ.Σ Τόσες εποχιακές προσλήψεις γίνονται στην γειτονιά μας ..μια πρόσληψη για το δημοτικό στάδιο γιατί δεν έχει γίνει τόσα χρόνια; Μήπως το ξεχάσατε;

Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Θα ήθελα να ενημερώσω μέσω της εφημερίδας σας τους δημότες του δήμου Κισάμου και περισσότερο αυτούς που μπορεί να ενοχλήθηκαν, ότι με το συγκεκριμένο τηλεφωνικό γκάλοπ ουδεμία σχέση έχω.
Με την ευκαιρία όμως αυτή θέλω να παρατηρήσω και να διατυπώσω τα εξής: Ομάδα συμπολιτών μας και εγώ προσωπικά, με τρόπο δημόσιο και ξεκάθαρο, δηλώσαμε την πρόθεση μας να ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών του δήμου Κισάμου στις επόμενες εκλογές. Οποιοσδήποτε θέλει να κάνει το ίδιο, θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία είναι η εντιμότερη.
Η ανάμιξη στο ερωτηματολόγιο επισήμως ανακοινωμένου υποψηφίου με υποθετικούς υποψηφίους δημάρχους, δεν θεωρώ ότι προφέρει τίποτα παρά μόνο να αξιολογήσει κάποιος αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος.
Εξάλλου πιστεύω ότι γκάλοπ χρειάζονται και πρέπει να γίνονται για να μπορούν οι πολίτες ελεύθερα να καταθέτουν τις απόψεις τους και οι υπεύθυνοι να παίρνουν τις ανάλογες αποφάσεις για θέματα που αφορούν την λειτουργία και τα προβλήματα ενός δήμου και όχι για τον ποιόν θα ψηφίζουν, που είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός.
                     Με εκτίμηση 
            Σταθάκης Θεόδωρος
      Υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου   

ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ...

Την ευκαιρία να μάθουν άγνωστες πτυχές της στρατιωτικής ιστορίας του τόπου, αλλά και πολιτισμικά στοιχεία που αναδεικνύονται από τη μελέτη των όπλων της εποχής, είχαν όσοι βρέθηκαν την περασμένη, ηλιόλουστη Κυριακή στο Αρκάδι και το «κελλαρικό» της Ιεράς Μονής, όπου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ολοκαυτώματος της,....

ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ....

......έχω μια απορία...γιατί δεν μπαίνει από τώρα ο Πάγκαλος στο αεροπλάνο και να πάρει και καμιά 300αριά ακόμα μαζί του..θα ησυχάσουμε μια και καλή από ...όλους!!!!!!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πλάκα έχουν οι δημοσκοπήσεις....που σκέφτομαι να βάλω στην τύχη 4 συνεπαρχιώτες μας για να δούμε πόσο θα πάρουν....που ξέρετε εκεί ίσως να κρύβεται ο ικανός..στην τύχη!!!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ

40 άτομα ψήφισαν στις εκλογές της Ν.Δ στην Κίσαμο...40 μάλλον μείνανε ή οι φανεροί είναι τόσοι!!!
Τα επίσημα αποτελέσματα θα τα μάθουμε από την Αθήνα..όμως μια βόλτα στην Σκαλίδη, από τα γραφεία της ΝΔ και μια ερώτηση στην Νίκη μας, θα σας λύσει την απορία για πόσους ψήφους πήραν οι υποψήφιοι.
Πάντως μην ανησυχείτε όλοι εκλέγονται μιας και υπήρχε μόνο ένα ψηφοδέλτιο.
Στα Χανιά επίσης στο ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο εκλέγεται πρόεδρος της τοπικής, ο Κισαμίτης Καρτάκης Νικόλας 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Προς τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Μυλωνάκη Γεώργιο
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πιτσιγαυδάκη Χαρ.
Θέμα : σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου
Κύριε Δήμαρχε, μέσα σ’ αυτήν την δύσκολη, από πολλές απόψεις, περίοδο που διανύουμε, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας βιώνουνε τεράστια προβλήματα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν δυστυχώς ακόμα και με την καθημερινή επιβίωση τους.
Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου μαζί με το Ανουσάκειο Ίδρυμα επιτελούν καθημερινώς, στηριζόμενοι βέβαια και στην σημαντική βοήθεια που τους δίδουν οι δωρεές των ανθρώπων, ένα θεάρεστο έργο.
Την στιγμή που ο δήμος δεν ....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η οικογένεια του δολοφονηθέντα Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ του Μιχαήλ, ανακοινώνει ότι την 15-11-2013 διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά η δίκη (εκδίκαση έφεσης) του δολοφόνου  Αλβανού λαθρομετανάστη ληστή τραπεζών ΚLAJDI BANI, και το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή ισοβίου καθείρξεως για την ανθρωποκτονία και συνολική ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) ετών για τα αδικήματα της ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. (Η ίδια ποινή μ’ αυτήν που είχε επιβάλλει το πρωτόδικο δικαστήριο)
Η οικογένεια ευχαριστεί όλους ....

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....

Τρίτη απόγευμα.....ξεκίνησαν....

ΦΟΛΕΣ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Τα δύο σκυλιά του βρήκε νεκρά κυνηγός από τα Χαρχαλιανά, όταν ασυνείδητοι είχαν ρίξει φόλες στην περιοχή των Μαρεδιανών στην Κίσαμο!!!!
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Χανίων και η Α' Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου, καταδικάζουν το περιστατικό και ζητούν από τις αρμόδιες Αρχές να επιληφθούν για την ανεύρεση και σύλληψη του ατόμου ή των ατόμων που έριξαν τις φόλες.
Καλούν δε, όποιον γνωρίζει οτιδήποτε, να επικοινωνήσει στο 28210 91303.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ....ΤΟ ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

...Και αυτοί που είναι χρόνιοι άρρωστοι στην τσέπη τι θα κάνουσι Άδωνη;

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ

Γιατί έχω μια αίσθηση οτι δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλα χρήματα και ο βιολογικός στην πόλη της Κισάμου θα σταματήσει; Παρ΄όλο που οι εργολάβοι δεν ανοίγουν το στόμα τους κάτι τέτοιο μάλλον συμβαίνει και αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι έσπευσαν να κλείσουν τα εναπομείναντα ανοικτά λακουβάκια .....
Πάντως ο μεγάλος σίγουρα θα δουλέψει τα εύκολα κομμάτια, μιας και ξέρει ότι το χρήμα θα το πάρει....αλλά και επειδή έχει καβάτσα, οι υπόλοιποι τώρα μάλλον σταματούν!!!