Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ IIF ΦΟΒΑΤΑΙ ....


και...φωνάζει για την Ελλάδα-Ανοίγει μέτωπο με την τρόικα. Μυρίζει μπαρούτι στις Βρυξέλλες
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Μέτωπο με τους εκπροσώπους της τρόικας και με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών φαίνεται ότι ανοίγει το IIF επιμένοντας στη θεωρία για χορήγηση και χρόνου και χρήματος στην Ελλάδα προκειμένου να ανακοπεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και να μπορέσει να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα τηρεί πιστά τη γραμμή Μέρκελ αποφεύγοντας οποιαδήποτε συζήτηση για νέα χρηματοδότηση ή πολιτική ελάφρυνσης του χρέους μέσω κουρέματος του επίσημου τομέα ή μείωσης των επιτοκίων.
Η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι και αυτό το έχουν αντιληφθεί οι ιδιώτες πιστωτές και κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν ένα πιστωτικό γεγονός το οποίο θα οδηγούσε σε νέες απώλειες κεφαλαίου και θα ανέκοπτε την προοπτική πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές.
Το IIF διαρρέει πως αν δεν υπάρξει άμεσα λύση ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους τότε σε πολύ σύντομο διάστημα η Ελλάδα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας θα τεθεί εκ νέου υπό αμφισβήτηση ενώ η προοπτική μιας άτακτης χρεοκοπίας θα είναι ξανά στο τραπέζι. 
Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο αναφέρεται στην αβεβαιότητα που περιβάλλει τις αλλαγές στο υφιστάμενο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και εστιάζει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί τη χρονική επέκταση του οικονομικού προγράμματος, αλλά και να εφαρμόσει εγκαίρως τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές αλλαγές.
Το IIF θεωρεί πως εάν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εγκυμονεί ο κίνδυνος εκροής καταθέσεων.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίε τις επόμενες μέρες καθώς οι πιστωτές δεν είναι σε θέση να αντέξουν νέες απώλειες στο κεφάλαιο ενώ οι συνθήκες ωριμάζουν στην Ευρωζώνη για μια ανοιχτή σύγκρουση. 
Το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί θέλει το IIF να συντάσσεται με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ σε ρόλο διαιτητή ενώ από την άλλη πλευρά θα είναι η Γερμανία, οι συνοδοιπόροι της και η ποδηγετούμενη Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: