Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ; ΤΙ.....;


Γράφει η αυτοδιοίκηση.....Είχε «διαφημιστεί» από τον τότε υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ως ένα «χτύπημα» στην ανεργία που πλήττει την παραγωγική μάζα του πληθυσμού: το πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης, το οποίο με προϋπολογισμό 188 εκατ. ευρώ, θα έδινε δουλειά για πέντε μήνες και χρήμα (625 ευρώ/μήνα) σε 57.400 άνεργους.
Η πραγματική εικόνα, όμως, σήμερα, την ώρα που δήμοι και περιφέρειες συνεχίζουν να παίρνουν προσωπικό μέσω των ΜΚΟ, είναι διαφορετική, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ: χιλιάδες παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα δίμηνο, και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούνται ως «μπαλαντέρ» από δημάρχους σε θέσεις που έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως η Καθαριότητα.

Υπάρχουν και άλλα .......

Δεν υπάρχουν σχόλια: