Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΑΛΟΣ

Γιατί έχω μια υποψία ότι του χρόνου ...θα κουβεντιαστεί από μηδενική βάση η παραχώρηση του Μπάλου από το Δασαρχείο στον Δήμο; 
Και αν γίνει αυτό, άραγε θα μπουν νέα μέτρα και σταθμά ως προς την προστασία ή απλά θα είναι μια προσπάθεια αλλαγής του διαχειριστικού!!! Ενός διαχειριστικού που πειράζει πολλούς και ιδιαίτερα αυτούς που θέλουν να εισπράττουν όλο και περισσότερα..
Σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από μια μελέτη που έκανε το ΕΠΑΛ το 2003-04.....
"Η μεγάλη - ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη που υπάρχει στην περιοχή έχει σαν συνέπεια την αλλοίωση και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι το 1995 επισκεπτόταν την περιοχή μονάχα πεζοί περίπου 50 τουρίστες κάθε Σάββατο ή Κυριακή, ενώ σήμερα που πηγαίνει δρόμος και υπάρχουν (3) καραβάκια που πραγματοποιούν καθημερινές κρουαζιέρες επισκέπτονται την περιοχή περισσότεροι από 1400 τουρίστες την ημέρα. Ενώ υπήρξε αυτή η τουριστική ανάπτυξη δεν έχει παρθεί μέχρι το 2003 κανένα ουσιαστικό μέτρο ανάδειξης, προστασίας και καθαριότητας της εν λόγω περιοχής."
Αν νομίσετε ότι άλλαξαν και πολλά πράγματα από τότε είσαστε γελασμένοι ..... μόνο τα νούμερα άλλαξαν και αυτά τριπλασιάστηκαν σε 8 χρόνια, με τα γνωστά προβλήματα.....

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Κουκουράκης είπε...

Ό,τι και να αλλάξει θα γίνει στα πλαίσια του νόμου.
Υπενθυμίζω ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις και τα διαχειριστικά ισχύουν ΜΟΝΟΝ όταν έχουν ενσωματωμένες τις διατάξεις της Κείμενης Νομοθεσίας.
Δηλαδή, έτσι για να γνωρίζουμε, και χωρίς διαχειριστικό σχέδιο υπάρχει νομοθεσία η οποία οδηγεί σε συγκεκριμένη διαχείριση.

Ανώνυμος είπε...

Και νομοθεσία υπάρχει και διαχειριστικό σχέδιο υπάρχει και όλα τα έχουμε σε αυτόν το τόπο....μας μένει μόνο εάν θέλουμε να τα εφαρμόσουμε , βλέποντας το μέλλον και σε ποιούς αναθέτουμε να τα εφαρμόσουν.Στην συγκεκριμένη περίπτωση με την δική μας Μονομετοχική σίγουρα έχουμε πιάσει το λαχείο , έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους ίσως στο ποιό δυνατό μας όπλο και στην πρώτη εικόνα του Δήμου Μας.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.