Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.....


 ΚΥΡΩΣΕΙΣ
1. Ο έλεγχος και η τήρηση των διατάξεων της παρούσης γίνεται από την ειδική Υπηρεσία του Δήμου, από την Αστυνομία και από υπαλλήλους του Δήμου, που ορίζονται από τον Δήμαρχο.
2. Σε περίπτωση λειτουργίας καταστήματος πριν εγκριθεί η αίτηση για την χορήγηση άδειας λειτουργίας από το Δ.Σ., εκτός από τις προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις (αυτεπάγγελτο σφράγισμα του καταστήματος) επιβάλλεται με πράξη του Δημάρχου πρόστιμο 5.000,00€ έως 20.000,00€ ανάλογα με το είδος, την θέση και την επιφάνεια του καταστήματος. Η παράβαση των διατάξεων του άρθ.7 της παρούσας περί κοινοχρήστων χώρων, έχει ως συνέπεια εκτός από την αφαίρεση της άδειας και την επιβολή αναλόγου προστίμου κατά τα ανωτέρω.
3. Αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για διάστημα από 10 έως 60 ΗΜΕΡΕΣ με ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ είτε :
α. Βεβαιώθηκαν από την Αστυνομία, ή άλλα αρμόδια όργανα ΤΡΕΙΣ (3) συνολικά παραβάσεις εντός έτους, των γενικών διατάξεων που ισχύουν για την κοινή ησυχία, την λειτουργία μουσικής χωρίς άδεια, την παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της κατεχόμενης άδειας λειτουργίας του καταστήματος, της μουσικής και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος.
β. Εκδόθηκαν ύστερα από μηνύσεις ιδιωτών ΤΡΕΙΣ (3) ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για παράβαση των προηγουμένων διατάξεων.
4. Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να αφαιρεθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο, εάν μετά από ΤΡΕΙΣ (3) αποφάσεις προσωρινής αφαιρέσεως της άδειας λειτουργίας βεβαιωθεί εκ νέου παράβαση των προαναφερομένων διατάξεων εντός έτους από την έκτιση της τελευταίας προσωρινής αφαιρέσεως.
5. Η διοικητική ποινή της οριστικής αφαίρεσης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιβάλλεται από το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης όταν :
α. Γίνεται διακίνηση ή χρήση ναρκωτικών
β. Συχνάζουν αντικοινωνικά, κακοποιά, ή ύποπτα διακίνησης ναρκωτικών άτομα, ή,γ. Λαμβάνουν χώρα σοβαρές πράξεις αντικοινωνικού χαρακτήρα που προκαλούν το κοινό αίσθημα ή δημιουργούν κίνδυνο για την δημόσια τάξη ή ασφάλεια τη νεολαία και τα ήθη.
6. Σε περίπτωση παραβίασης της σφράγισης ύστερα από απόφαση προσωρινής αφαιρέσεως της άδειας λειτουργίας και θέσεως σε λειτουργία του καταστήματος, αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
7. Οι παραβάσεις της διατάξεως αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθ. 459 του Ποινικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: