Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ


Διέκοψε τις συναλλαγές της με την Ελλάδα η National Australia Bank
Σε διακοπή των συναλλαγών της με όλες τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η National Australia Bank, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας, «για να προστατεύσει τους πελάτες της», λόγω της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.
Η Fiona MacRae, διευθύντρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της τράπεζας, δήλωσε στην εφημερίδα:
«Η πρόσφατη υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η πολιτική της τράπεζάς μας όσο αφορά τη διαχείριση κινδύνου για τις συναλλαγές των πελατών, μας οδήγησε στην απόφαση αυτή. Είναι πάγια πολιτική της τράπεζας η προστασία των πελατών μας και πάνω σ΄ αυτό το σκεπτικό βασίζεται η απόφασή μας».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η NAB σταμάτησε εδώ και περίπου δύο εβδομάδες να εκδίδει επιταγές προς εξαργύρωση σε τράπεζες της Ελλάδας.
Επίσης, διέκοψε τις συναλλαγές ηλεκτρονικής αποστολής χρημάτων απευθείας με την Ελλάδα (telegraphic transfers), οι οποίες πλέον στέλνονται πρώτα σε γερμανική τράπεζα, την Deutsche Bank Frankfurt και έπειτα μεταφέρονται στο λογαριασμό των δικαιούχων στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, οι αποστολείς των χρημάτων υφίστανται μεγαλύτερες κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της γερμανικής τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: