Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αλλάζει ο πολιτιστικός και τουριστικός "χάρτης" της Κρήτης!...Γράφουν οι Ηρακλειώτικες εφημερίδες σχετικά με την επαναλειτουργία -τον Ιούλιο- ενός μέρους του Μουσείου Ηρακλείου, που παραμένει κλειστό εδώ και κάμποσα χρόνια.
Εγώ δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το μουσείο Ηρακλείου ήταν και θα είναι το στολίδι της Κρήτης, αλλά δεν καταλαβαίνω τα χρόνια που ήταν κλειστό ποιο μέρος της Κρήτης το εκμεταλλεύτηκε; 
- Φυσικά κανένα....τώρα όμως που θα αλλάξει πάλι ο χάρτης -ο τουριστικός και πολιτιστικός- θα ξυπνήσουμε και μεις οι καμπόσοι και θα προσπαθήσουμε να διαφημίσουμε αυτά που έχουμε.
Η Δυτική Κρήτη χρειάζεται και αυτή το πολιτιστικό της ξεπέτασμα, χρειάζεται τον χώρο ώστε να εξισορροπήσει τον χάρτη της Κρήτης .... που έτσι και αλλιώς γέρνει πάντα προς ανατολάς. Χρειάζεται λοιπόν τον δικό της αρχαιολογικό χώρο αλλά και το δικό της μεγάλο Μουσείο. Μουσείο στα Χανιά και αρχαιολογικό χώρο στην Κίσαμο..τι λέτε για Φαλάσαρνα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: