Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Κε Δήμαρχε 
Αποστείλατε σε ΜΜΕ επιστολή όπου αναφέρεσθε  στη Δημοτική μας Ομάδα και σε εμένα σαν επικεφαλής. 
Σε μεγάλο μέρος της επιστολής σας ασχολείστε με εμάς χαρακτηρίζοντας «κινδυνολογίες» τα όσα επικαλούμαστε εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι παραλείφτηκε  στην επιστολή μας η λέξη «μελέτη» η οποία έπρεπε να υπάρχει δίπλα στη λέξη «αποκατάσταση», παρόλο που η παράληψη αυτή ουδόλως αλλάζει την ουσία της υπόθεσης.  
Στην ίδια την επιστολή σας παραδέχεστε ότι από τον Οκτώβριο του 2011 έως και την 12 Ιανουάριου του 2012 δεν είχατε πάρει χαμπάρι «τι μαγείρευαν» εις βάρος της υλοποίησης της μελέτης«Αποκατάσταση λιμνοδεξαμενής Αγ. Θεοδώρων».
Αυτό βέβαια έγινε διότι επί τρείς μήνες δεν σκεφτήκατε να παρακολουθείτε το θέμα καθημερινά όπως γίνεται συνήθως στα μεγάλα και πολύπλοκα θέματα .
Επί της ουσίας επισημαίνουμε τα εξής αδιαμφισβήτητα στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν τα λάθη και παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής και σε αυτή την υπόθεση.
*Στις 12-1-2012 εισέρχεται στο Δήμο έγγραφο επιτροπής της Διορισμένης  Περιφερειακής Διοίκησης  το οποίο θάβει κυριολεκτικά την προσπάθεια για Αποκατάσταση της Λιμνοδεξαμενής Αγ. Θεοδώρων.
Η Δημοτική Αρχή από τις 12-1-2012 έως 17-1-2012 δεν ενημερώνει.....
........ ως όφειλε για το έγγραφο αυτό την αντιπολίτευση, δεν ενημερώνει τους θιγόμενους πολίτες και τους τοπικούς φορείς , δεν συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ή ενημερωτική σύσκεψη. 
*Την Τρίτη 17-1-2012  ευρισκόμενoi στην Αντιπεριφέρεια αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και έως την Πέμπτη 19-1-2012 έχουμε όλα τα στοιχεία της Υπόθεσης 
*Την Πέμπτη 19-1-2012 ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας ενημερώνει για το τι συμβαίνει πολίτες, θεσμικούς και το Υπουργείο.  
*Την ίδια ημέρα ενημερώνονται  από εμάς πολίτες και την Παρασκευή 20-1-2012 δημοσιοποιείτε  επιστολή πολιτών  η οποία δημοσιεύεται το Σάββατο 21-1-2012  και  αποκαλύπτει το θέμα .
*Στις 20-1-2012 η Δημοτική μας ομάδα  αποστέλλει στο Δήμο Κισάμου και στην έγκριτη εφημερίδα Χανιώτικα Νέα  επιστολή με περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Η επιστολή δημοσιεύεται   την Δευτέρα 21-1-2012 .
*Πολίτες και αιρετοί επικοινωνούν μαζί μας και ενεργούν προς διάφορες κατευθύνσεις. 
Κε Δήμαρχε
Η πρώτη επιστολή την οποία σας αποστείλαμε και την κοινοποιήσαμε στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα σκοπό είχε να σας δώσει χέρι βοήθειας χωρίς καμία διάθεση να κρίνουμε λάθη ή παραλήψεις σας (και είναι πολλά) ή να κάνουμε αντιπολίτευση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέραμε τίποτα  από αυτά στην πρώτη μας επιστολή.
Σήμερα όμως  αναγκαζόμαστε να το κάνουμε επειδή με τα όσα γράφεται στην επιστολή σας  η οποία δημοσιεύτηκε στην  εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες  στις 24-1-2012 βγαίνει το συμπέρασμα ότι περισσότερο σας ενδιαφέρει να κάνετε σε εμάς αντιπολίτευση και να δημιουργείται εντυπώσεις παρά να λύσετε ένα τόσο σοβαρό και περίπλοκο θέμα .
 Επίσης είναι φανερό από τα όσα γράφεται ότι δεν έχετε ακόμα αντιληφθεί ότι ο κίνδυνος να μην υλοποιηθεί η αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενης είναι πολύ μεγάλος. Αυτό μπορεί να επιτευχθή δια της συνηθισμένης μεθόδου των χωρίς κόστος αφθονώ υποσχέσεων και δηλώσεων οι οποίες δεν θα ακολουθούνται  και από τις ανάλογες πράξεις .
Έτσι όταν θα πάτε στο Υπουργείο για το θέμα θα δείτε ότι όλοι θα είναι υπέρ της αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής και θα γίνουν μάλιστα και οι συνηθισμένες  απαραίτητες δηλώσεις στα ΜΜΕ για να δοθεί δημοσιότητα και έτσι η παραπλάνηση και ο εφησυχασμός των πολιτών θα έχει υλοποιηθεί.
Μετά από αρκετό καιρό ποιος θα θυμάται γεγονότα ή μεθοδεύσεις.
Όταν θα διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση του Συμβούλου και τη συνδυάσετε με την απαράδεκτη τεχνική έκθεση της επιτροπής του διορισμένου Περιφερειάρχη κου Αθ. Καρούτζου τότε ίσως θα αντιληφθείτε επί τέλους την πραγματικότητα και τους κινδύνους  τους οποίους επισημαίνουν  στις επιστολές τους οι υποψιασμένοι πολίτες και εμείς. Οι κίνδυνοι αυτοί θα εξαλειφθούν μόνο όταν θεσμοθετηθεί το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.. Έως τότε θα βλέπετε συνεχώς προσπάθειες και παρεμβάσεις εις βάρος του Δήμου μας προκειμένου να επιβληθεί η αλλαγή χρήσεων γης στην περιοχή ενάντια στην βούληση Φορέων και Πολιτών 
Κε Δήμαρχε 
Καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις, καλές είναι οι προσπάθειες για δημιουργία εντυπώσεων, σε κάθε περίπτωση όμως τους πολίτες τους ενδιαφέρει να δίδονται λύσεις και να νιώθουν ότι έχουν μία Δημοτική Αρχή η οποία γνωρίζει σε βάθος τα θέματα και έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει δύσκολα και περίπλοκα προβλήματα. 
Σε κάθε περίπτωση εμείς, όπως πάντα είμαστε στη διάθεση σας να σας στηρίξουμε  χωρίς σκοπιμότητες στη μάχη της επιβίωσης που δίδουμε όλοι μας  αλλά θα πρέπει να αντιλήφθητε ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν είμαστε όλοι μαζί και όταν θα αποφασίσετε να κάνετε τον κόπο να ενημερώνετε για τα σοβαρά θέματα άμεσα πολίτες, φορείς και Αιρετούς. .
Λυπούμαστε για την επιστολή αυτή η οποία δεν θα είχε γραφτεί ποτέ εάν εσείς δεν αντιμετωπίζατε με τέτοιο ανυποψίαστο και ως εκ τούτου επικίνδυνο τρόπο την υπόθεση.


Για την Δημοτική Ομάδα 
Κουκουράκης Κωνσταντίνος 
Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: