Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τ.Ο.Ε.Β.  ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ
ΘΕΜΑ : Λιμνοδεξαμενές Χρυσοσκαλίτισσας & Αγίων Θεοδώρων
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους αρμόδιους Προϊστάμενους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για τα εξής: 
•Για την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής Χρυσοσκαλίτισσας :  ότι  η μελέτη προϋπολογισμού 150.000,00 € (που είχε χρηματοδοτηθεί από το 2010)  μετά την δημοπράτηση της και την διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων, θα κατακυρωθεί  μέσα στην επόμενη εβδομάδα στο ανάδοχο μελετητικό γραφείο . Με την ολοκλήρωση της μελέτης , εντός του νόμιμου χρονικού ορίου, θα προκύψουν ο τρόπος  και το κόστος αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής.
•Για την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων : η πρόταση από τους Ειδικούς Συμβούλους του Υπουργείου (κύριους Μαρίνο και Καβουνίδη) έχει παραδοθεί από την Δευτέρα 23-01-2012 στο Υπουργείο. Έπεται στη συνέχεια η εισηγητική πρόταση των αρμόδιων υπαλλήλων στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την λήψη της απόφασης αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής και στην συνέχεια την χρηματοδότηση αυτής από το Υπουργείο Οικονομικών . 
Συμπληρωματικά μας επιβεβαίωσαν ότι σήμερα 31-01-2012 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέγραψε και την απόφαση έναρξης της διαδικασίας κατασκευής του έργου της λιμνοδεξαμενής Έλους. 
Για αυτό το λόγο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον συντοπίτη μας κύριο Κυριτσάκη Δημήτριο για την ανεκτίμητη συμβολή  του στην ολοκλήρωση αυτού του τόσου σημαντικού για την περιοχή μας έργου.
Βάθη 31-01-2012

                  Ο                                 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Κογχυλάκης Κυριάκος
        ΣΠΕΡΕΛΑΚΗΣ  ΙΑΚΩΒΟΣ          Μαρτσάκης  Βασίλειος                                                                                Φρυτάκης Ιωάννης
                                                   Χατζογιαννάκης Δημήτριος                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: