Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ...

Σήμερα διάβασα μια μικρή ανακοίνωση από το Δικτύο Κοινοτήτων Λέσβου, που μ' έβαλε σε σκέψεις.....
"ο «Καλλικράτης» απέτυχε παταγωδώς στη Λέσβο και θεωρείται πλέον επιβεβλημένη η δημιουργία νέων ΟΤΑ: «Πάνδημο αίτημα της Λέσβου αποτελεί η κατάργηση του Δήμου Λέσβου όπου σε αντικατάσταση του προτείνεται, η υιοθέτηση της επιστημονικής μελέτης του Ι.Τ.Α και η δημιουργία 5 νέων Δήμων. Στην μεταβατική, έως τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, περίοδο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή μετάβαση στα νέα σχήματα (επιμέρους προϋπολογισμοί - δημιουργία κέντρων διοίκησης - τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα κ.α). Να πραγματοποιηθούν τοπικά δημοψηφίσματα σε περιπτώσεις κοινοτήτων που θέλουν να ενταχθούν σε διαφορετικό, υπό δημιουργία, όμορο σε αυτές δήμο, από αυτόν που προβλέπεται βάσει της μελέτης. Η ως άνω διαδικασία αυτή να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».
Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε και εμείς την περίπτωση αυτή; Μήπως είναι ώρα να κάνουμε πιο λειτουργικό το δήμο μας; Μήπως πρέπει να τον μικρύνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: