Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


Πού μας οδηγεί η Χούντα Παπαδήμου; 
Ποιοι ανοίγουν τις «ντουλάπες» με τους «σκελετούς» της ιστορίας μας; 
Ποιοι ετοιμάζουν παιχνίδια εις βάρος της Δημοκρατίας; 
Είναι φανερό ότι κάποιοι φασίστες, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, θα επιστρατεύσουν ακόμα και το «φάντασμα» του Τέως. 


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ 


Ζούμε αναμφίβολα σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και πολλά από αυτά, τα οποία βιώνουμε, μας φαίνονται πρωτόγνωρα. Είναι όμως πραγματικά πρωτόγνωρα ή μήπως πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό ντεζαβού; Μήπως πραγματικά το έχουμε ξαναδεί το έργο; Μήπως θα επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά πως, όποιος δεν μαθαίνει την ιστορία του —και άρα δεν διδάσκεται από αυτήν— αναγκάζεται να την κάνει "επανάληψη" μέχρι να τη μάθει; 
Εδώ βέβαια βρίσκεται και το πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης. Όπως δείχνουν τα πράγματα, όχι μόνον βλέπουμε το ίδιο "έργο", αλλά δεν άλλαξαν ούτε οι "πρωταγωνιστές". Βλέπουμε το "έργο" εκείνο, το οποίο είχαμε "ορκιστεί" πως δεν θα το αφήσουμε ποτέ πια να παιχτεί ξανά ...Το ακατάλληλο εκείνο "έργο", το οποίο είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας πως δεν θα αφήναμε ποτέ τα παιδιά μας να το δούνε ...Το "έργο" της Χούντας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Από τη Χούντα ξεφύγαμε και από το πολύ το "γλέντι", που καταφέραμε και τη "ρίξαμε", ξεχάσαμε τα δεδομένα ...Ξεχάσαμε τι έπρεπε να προσέχουμε και σε Χούντα ξανακαταλήξαμε.
Περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: