Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

ΘΡΟΥΛΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΩΣ

Σχεδόν ανεπανόρθωτη είναι η ζημιά που προξένησε η τελευταία καλοκαίρια στο δημοτικό στάδιο Κισάμου. Το βορειοδυτικό τμήμα του σταδίου είναι σχεδόν άχρηστο αφού όπως φαίνεται έχει τεράστια υποχώρηση του εδάφους και η θάλασσα ξεκούφωσε τα πάντα από κάτω. Γυμνά καλώδια ηλεκτροφωτισμού, σπασμένες σωλήνες ύδρευσης και όπως φαίνεται το μοναδικό μας "παλάτι" αθλητισμού ήταν κτισμένο πάνω στην άμμο και τα μπάζα.
Γενικώς θρουλούμε δίχως τέλος...

Ελπίζω όχι σε ένα πρόχειρο μπάλωμα αλλά μια μελέτη απ' αυτές που κανουν και χρειάζονται σχετικά με την διάβρωση.  Φυσικά αφού το γηπεδο ειναι πλέον νόμιμο οι κυματοθραύστες παραλίας τετράποδο ειναι απαραίτητοι προς αποφυγήν μελλοντικών καταστροφών. Και εκεί και στο Θεοχαράκειο που η θάλασσα βγαίνει έξω.

Λίγο σεβασμό στα έργα που κληρονόμησαν οι νέες δημοτικές αρχές δεν βλάπτει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: