Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Διαβάζοντας την επιστολή που ανάρτησε στην σελίδα του ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου κ. Ζουριδάκης σχετικά με την απόσυρση των 2 θεμάτων που έφερε η αντιπολίτευση (τεκνοθεσία-υιοθεσία ομόφυλων και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων)... αντιλήφθηκα όπως τα λέει, οτι ο νόμος αλλά και ο ρόλος των δημοτικών συμβουλίων ειναι καθορισμένος....
Με άφησε βέβαια με ανοικτό το στόμα η δήλωση του οτι ...
"Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ενασχόλησή της με θέματα τοπικών υποθέσεων σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Βάσει των παραπάνω έκρινα ότι για δύο τόσο ευαίσθητα θέματα θα έπρεπε να ζητηθεί και η γνώμη της ολομέλειας του ΔΣ, για τον αν επιθυμεί να συζητηθούν. Στη φανερή ψηφοφορία που ακολούθησε, υπερίσχυσε η άποψη ότι πρόκειται για θέματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς μας, οπότε και δεν επιθυμεί να συζητηθούν. Κατόπιν τούτου και τα δύο θέματα απεσύρθησαν.  
Γιατί με αυτήν την απάντηση του προέδρου, ο δήμος Κισάμου μάλλον μπαίνει επιτέλους σε μια άλλη εποχή και θα δούμε τις επόμενες συνεδριάσεις όλα αυτά τα θέματα που μας απασχολούν και μας ταλανίζουν δεκαετίες. Θα δούμε να "χτυπούν" το χερι στις χρόνιες καθυστερήσεις, στους μακροχρόνιους συμβιβασμούς και θα λυθούν τα της καθημερινότητας μας με σαφήνεια όπως αρμόζει σε ένα δημοτικό συμβούλιο. 
Αυτά που ξέραμε με απλά λόγια να τα ξεχάσουμε γιατί αν ανατρέξουμε τι θέματα φέρνανε στα δημοτικά συμβούλια ως και σήμερα θα βλέπαμε οτι αυτά που ισχυρίζεται ο πρόεδρος ειναι μια απλή δικαιολογία ώστε να καλύψει την ανικανότητα τους και δείχνει πόσο ρηχό ειναι το Δ.Σ όχι μόνο σε αποφάσεις αλλά και στην έκφραση ελεύθερης γνώμης.
Το τι θέλουν οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να μην μας ενδιαφέρει και να μην ενδιαφέρει και το δημοτικό συμβούλιο όμως να μην παίρνουν θέση για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστήμιων με ξεπερνάει και με προβληματίζει όπως πιστεύω και εσάς κ. πρόεδρε του Δ.Σ που αγωνιάτε για το μελλον των παιδιών μας και την δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερων σχολείων (βλέπε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ) 
Δεν θα περίμενα ποτέ απ' αυτούς που έριξαν τα σχολεία, για πολιτικό όφελος και στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, να κουβεντιάσουν για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων,.... αλλά απο εσάς κ. πρόεδρε, περίμενα κάτι διαφορετικό μιας και ξέρω τον αγώνα σας ως και τωρα την προσπάθεια σας... για την δημόσια παιδεία.
Ελπίζω να μην σας φέρουν στο δικό τους ρηχό επίπεδο και να αντισταθείτε προς όφελος όλων μας οτι η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν ειναι μόνο τιμητική αλλά έχει και τεράστιες ευθύνες...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: