Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΤΟΠΙΚΑ - ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ-ΟΝΟΜΑΤΑ

Ξαναγράφω την αλλαγή στην παράγραφο που έγινε την τελευταία στιγμή σχετικά με τις εκλογές στις τοπικές κοινότητες άνω των 300 εγγεγραμμένων.
- Δεν υφίσταται υποψηφιότητα για το αξίωμα του «προέδρου του συμβουλίου κοινότητας άνω των 300 κατοίκων», καθώς όλοι ο υποψήφιοι στις κοινότητες αυτές είναι υποψήφιοι σύμβουλοι. Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας άνω των 300 κατοίκων εκλέγεται έμμεσα από τους συμβούλους της.
Και επειδή πλησιάσαμε λίγο πριν την κατάθεση των συνδυασμών και στα τοπικά που στην γειτονιά μας θα πρέπει να είναι από 7 και πάνω, σε Πλάτανο-Γραμβούσα-Κίσαμο-Καλλεργιανά-Καλουδιανά-Βουλγάρω- Δραπανιά, ακόμα δεν είδα πλην αυτό του Πλατάνου και της Κισάμου να ανακοινώνονται. 
 Στην Κίσαμο θα κατέβει ένας συνδυασμός με τους 1) Καρτσωνάκη Χάρη, 2) Ρηγάκη Γωγώ, 3) Κουνδουράκη Βασίλη, 4) Περαθωράκη Σάντρα, 5) Μπικάκης Γιώργος, 6) Τυράκη Γεωργία,7) Χριστοδουλάκη Ευγενία 8) Μαρτσάκης Μανώλης 9) Αννουσάκης Φώτης συν δυο ονόματα.
Άλλος ένας συνδυασμός έχει δηλώσει ότι θα κατέβει και αποτελείται από τον νυν πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας έχει ως και τώρα 5 ονόματα και εδώ κρατάνε ονόματα.
1) Βασίλης Κωνσταντουλάκης, 2) Δασκαλάκη Γεωργία, 3) Γιάννης Μουντάκης, 4) Σκαράκη-Βιτάλη Πηγή, 5) Χαλκιαδάκης Μανώλης, 6) Κοντογιάννης Μιχάλης 7) Παπαδάκη Χρυσούλα.
Στον Πλάτανο που το ελάχιστο για ένα συνδυασμό είναι οι 5 υποψήφιοι, ένας συνδυασμός έχει δη συμπληρωθεί και ....προσπαθούν για δεύτερο.
Στο πρώτο θα συμμετέχουν οι 1) Νικολακάκη Κατερίνα, 2) Γοναλάκης Κωστής, 3) Μαργαριτάκης Φώτης, 4) Τριανταφυλλάκη Ελένη, 5) Λουπασάκης Χρύσανθος, 6) Ντεντάκης Κωστής.
Στον Δραπανιά θα κατέβουν σίγουρα δυο συνδυασμοί ένας με τον Κώστα Πιτσιγαυδάκη και ένας που θα αποτελείται από τους Αντώνη Κοκοτσάκη, Φαραντάκη Θεμιστοκλή, Μπικάκη Παναγιώτη. Φαραντάκη Γαβριέλα και Νταγκουνάκη Αγγελική
Στο Βουλγάρω ενώ υπήρχε απροθυμία ακόμα και για ένα συνδυασμό, φτιάχτηκαν δυο. Ο ένας που μάλιστα είναι και ο πρώτος που έχει και όνομα "Βουλγάρω όραμα Δημιουργίας" αποτελείται απο τους Δασκαλάκη Μιχάλη του Αντ., Καμπιανάκη Εμμανουήλ του Μιχ., Κωνσταντουλάκη Μανωλία του Στυλ., Μαραγκουδάκης Ιωάννης του Ευαγ. και Πατεράκη Ειρήνη του Ιωάννη.
Ο άλλος του Βουγλαρω έχει τους Αθανασάκη Δημήτρη, Καρτσωνάκη Γιάννη, Κουτσουρελάκη Τασο, Παπαδεράκη Άννα, Μαραγκουδάκη Κατερίνα, Χουδαλάκη Νεκτάριο, Παπαδάκη Γεωργία, Χουδαλάκη Ειρήνη
Στα Καλλεργιανά ο συνδυασμός απαρτίζεται απο τους Σκουνάκη Ρούσσο, Παπουτσάκη Αντώνη, Κορωνιωτάκη Παντελή, Μαρεντάκη Γιώργο, Σκαλιδάκη Δημήτρη, Αλυγιζάκη Εμμανουέλα, Παπαπασχάλη Σταματία, Χατζηδημητρίου Αρτεμισία.
και μένουν Καλουδιανά, Λουσακιές και Γραμβούσα που και εκεί δεν ακούγεται τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: