Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΡΟΥΚΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ

Οι απαντήσεις και τα σχόλια μου, Δερουκάκη Μανώλη, είναι απολύτως συγκεκριμένα και δεν θα διακρίνεις δημιουργική ασάφεια όπως διακρίνεται στα δικά σου. Πολιτικά μου ήσουν αδιάφορος κρίνοντας σε από τις παρουσίες και τις τοποθετήσεις σου στα δημοτικά συμβούλια (3-4 φορές είπες ναι στις άλλες το έγραφαν από μόνοι τους δίχως να σε ρωτήσουν). Ξαναλέω όμως, εσύ ασχολήθηκες με τα γραφόμενα μου και αυτό που με ενόχλησε και με ενοχλεί είναι η επιλεκτική μνήμη σου. Κάνεις σχόλια σε αυτά που σε συμφέρουν (ανούσια με ίχνη λάσπης και ίντριγκας) ενώ για τα καίρια και σημαντικά θέματα πετάς την μπάλα έξω από το γήπεδο. Στην ίδια δημοτική ομάδα δεν είμαστε και ο λόγος δεν είναι η κρίση σου, απλά αυτοί που σε έχουν πάρει από το χέρι σε καθοδήγησαν έτσι. Μάθε λοιπόν ότι αυτά είναι ευκαιρίες που μπορεί να κρατήσουν λίγο ή πολύ αλλά τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετρούν και μένουν. Λες ότι πρέπει να απαντάμε στα προβλήματα καθημερινά, διάβασε τα κείμενα σου και πες μου σε ποια προβλήματα απαντάς; Μιλάς για ατέρμονες διενέξεις, μα αυτό είναι το χαρακτηριστικό της δημοτικής αρχής, βάζοντας να τσακώνονται οι πάνω με τους κάτω οι πέρα με τους δώθε με δικές σας μονομερείς (παφ-πουφ) αποφάσεις, άνευ λόγου και αιτίας.
Τα περί συγκρίσεως της πρώην με την νυν δημοτική αρχή, βγες και ρώτα τους δημότες, εξάλλου όλοι ξέρουμε με ποιανού λεφτά πορευόμαστε ως τώρα. 
Για την σύγκριση που κάνεις σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή, δεν περίμενα να τσιμπήσεις. Αν σε πειράζει τόσο πολύ η σύγκριση της δημοτικής σας αρχή με την κυβέρνηση (που εγώ πιστεύω ότι είσαστε ίδιοι) συζήτησε το με τον δήμαρχο τους αντιδημάρχους και την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου όσο είναι ακόμα μέλη της ΝΔ, πριν φυσήξει αέρας ή ξεχειλίσει κανένα ποτάμι και πάνε αλλού.
Η συνεργασία Δερουκάκη Μανώλη είναι το σημαντικότερο πράγμα σε οποιοδήποτε φορέα ασκεί διοίκηση και διαχείριση, όπως ένας δήμος. Το θέμα είναι να το έχεις στον χαρακτήρα σου και να το πιστεύεις, και όχι να λειτουργείς με κουτοπονηριές για μικροπολιτικά οφέλη. Μπορεί να κουράζω αλλά περιμένω από εσένα ή οποιοδήποτε άλλο εκεί στην παρέα σας να απαντάει και να ρωτάει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ώστε αυτή η επικοινωνία να έχει ακόμα μεγαλύτερη ουσία για τους δημότες μας.

Υ.Σ Τα ορθογραφικά λάθη συμβαίνουν σε όλους μας, ακόμα και στα καλύτερα σπίτια.
Θεωρώ αρκετό το ονοματεπώνυμο με το πατρώνυμο μας, για την υπογραφή, αλλά μιας και βάζεις τίτλους
ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΓΛΑΚΗΣ
Πρόεδρος Α.Π.Ο Θύελλας Καλαθενών

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά δεν τα λένε ούτε στα καφενεία. Σταματήστε τα δικά σας και δικά μας και δείτε πως θα γίνει καλήτερο το Καστέλι. Δεν μας νοιάζουν τα δικά σας. Πες καμιά πρόταση για το καστέλι όχι για τον δερουκάκη.
Γ.Α.

Ανώνυμος είπε...

όλοι όσοι έχουν κακό σκοπό προσπαθούν να ξεπληθούν με την λαοπρόβλητη ιδιότητα του προέδρου μίας ποδοσφαιρικής ομάδας .... ντροπή και αίσχος .
Γιώργος Μ.

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αυτα που διαβαζω εδω ειναι τοσο δησκολω να τα πιτε απο κοντα και να μην γελιοποιηστε σε ολο το κοινο που διαβαζει την εφημεριδα.εδω ηπαρχουν τοσα προβληματα που μας δερνουν στον δημο μας και εσεις ολοι και απο την μια μερια και απο την αλλη,απο δημαρχος μεχρι μελος κοιτατε να την πιτε ο ενας στον αλλο.(το βιολι βιολακι σας).κοιταξτε το δημο μας,την περιουσια μας,την ομορφη κισσαμο και αφηστε τα υπολυπα στην ακρη.γιντε μια γροθια για το καλο το δικο σας τον παιδιο σας του δυμου σας τον πολιτον σας.απο εσας εξαρτιομαστε για μια ομορφη κισσαμο.μια γροθια να ηστε και θα παμε προς.και οσο για τους τιτλους!!γραφε μωρε γιαννη και για τους δυο ολα τα καλα που κανουν μαζι.(με χαιρετιζμους ενας απλος θεατις και δημοτις βεβαια).

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομάδων και Πρόεδροι Επιχειρήσεων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για ΕΝΑ έργο που έχετε κάνει.... Γιατί από τα λόγια σας χορτάσαμε...
Α.Γ.

MAG είπε...

Kαλυτερα να πεσουν οι τονοι, ολοι πιστευω οτι θελουν το καλο του τοπου, ωρα ειναι οι καινουργι οι να ασχοληθουν με την ουσια του πραγματος και να σταματησουν να ψαχνουν αλλοθι στα πεπραγμενα της προηγουμενης δημοτικης αρχης. Ηδη περασαν σχεδον δυο χρονια χαμενα, η ψαλιδα με τους ομορους δημους ανοιγει εις βαρος μας, το τελος της μερας μας βρισκει μεσα στην εσωστρεφεια και την μιζερια μας.φτανει πια,η δημοτικη αρχη ειναι για να παραγει εργο και η αντιπολιτευση να κανει επικοδομητικες προτασεις και να ασκει κριτικη.

Ανώνυμος είπε...

Παντα στο Καστέλι Ο ενας βγάζει τα ματια του άλλου Θα πρέπει να πάνε να δούνε πως δουλεύει ο γειτονικός Δήμος για να παρουν ιδέες στα έργα του και σε όλα του τέτοιους ανθρώπους θέλουμε ρεεε γίνετε ομάδα να πάμε μπροστά και αφήστε τ έκαναν και τ δεν κάνουν

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα καταφερουμε ποτε μας να συννενοηθουμε λες και ζουμε σε διαφορετικο τοπο ο καθενας η εχουμε διαφορετκα προβληματα.Νομιζω οτι εχουμε απιστευτα συμπλεγματα.

Ανώνυμος είπε...

Μία χαρά τα κατάφερε ο Μιχάλης,σας έκανε όλους της συναίνεσης.