Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.....

Από 2Ε στα 8Ε η είσοδος πλέον στην Σπιναλόγκα.... μια αύξηση που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει. Μάλιστα το επιμελητήριο Λασιθίου έστειλε επιστολή στον υπουργό κ. Α. Μπαλτά για να προλάβει....
Κε Υπουργέ
Η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τοπικές κοινωνίες και με τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό τους. Συνεπώς θεωρούμε ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη τους σε ζητήματα που τις αφορούν. Όλοι οι τοπικοί φορείς της περιοχής είναι αντίθετοι με την εξωφρενική αυτή αύξηση.
Επιθυμία όλων των τοπικών φορέων και του Επιμελητηρίου Λασιθίου θα ήταν να επανεξετάσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την αύξηση αυτή, και να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της. Μια λελογισμένη αύξηση σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των βασικών υποδομών του αρχαιολογικού χώρου δεν θα έβρισκε κανέναν αντίθετο. Σας παρακαλούμε δε να συμβάλλετε για το σκοπό αυτό.
Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση  στο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία".
Πάντως η αύξηση είναι τεράστια και καλό είναι να μην την υιοθετήσουν και άλλοι....ο νοών νοείτω!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: