Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΥ ΠΑΜΕ .....

Όλοι αναρωτιούνται αν τελικά η Κίσαμος θα αποκτήσει αθλητικούς χώρους μετά από 30 χρόνια συζητήσεων και υποσχέσεων. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και εξ αιτίας των δυο συλλόγων Κισσαμικού και ΑΟΚ η ανάγκη για αθλητικούς χώρους έγινε επιτακτική  ... όμως και έτσι και παρ΄όλες τις προεκλογικές "διαθέσεις" μας, για άλλη μια φορά πιαστήκαμε αφερέγγυοι.  
Υποσχέσεις που δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα δινόταν απλόχερα από παντού και δεν λέω μόνο για την σημερινή δημοτική αρχή αλλά για όλες τα τελευταία 30 χρόνια που δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που έπρεπε, για την νεολαία, για τον τόπο.
Κλειστό γυμναστήριο στα χαρτιά, κλειστή αίθουσα Λυκείου για κλάματα, δημοτικό στάδιο που θρουλλά, 5Χ5 υπό κατασκευή, γήπεδο στον Πλάτανο που θα γίνει ..δάσος και κάτι μπασκέτες στα χωριά που μας εξυπηρετούν μόνο για να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας ή να καθαρίζουμε το κοκκάρι. 
Αποτέλεσμα μουρμούρες, πολλές μουρμούρες από παντού ακόμα και από αυτούς που κάθε 15 μέρες μας κάνουν την τιμή να μας επισκεφτούν σαν φιλοξενούμενοι μας. Και τι βλέπουν, άθλια τρισάθλια πράγματα, σπασμένα τζάμια, αποδυτήρια διαλυμένα, ντους δίχως ζεστό νερό, τουαλέτες και καζανάκια για κλάματα, ταρτάν στο περίμενε ...και παρ΄όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε ασχολούμαστε με επαγγελματικό αθλητισμό και στέλνουμε τα παιδιά μας σε ακατάλληλος χώρους ..γιατί ελπίζουμε. Αλλά ως πότε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: