Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης, επισκέφθηκε μετά του Δρ.
Κωνσταντίνου Ζορμπά, Γεν. Δντου της ΟΑΚ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Αιτία της συνάντησης η επίδοση πρόσκλησης στον Εξοχότατο κ. Πρόεδρο όπως μετέχει των εορτασμών 50ετων λειτουργίας, δράσης και διαλογικής μαρτυρίας της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης τον Οκτώβριο του 2018. Στους εορτασμούς έχει προσκληθεί και η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε την χαρά του δια την πολυετή αυτή προσφορά του Ιδρύματος, καθώς το γνωρίζει από το 1969 που το είχε επισκεφθεί, και ζήτησε να ενημερωθεί για τις  δράσεις  των τελευταίων ετών. Μνημόνευσε, επίσης, τον μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κύρο Ειρηναίο, τον οποίο είχε γνωρίσει κατά την περίοδο της διακονίας του στην  Γερμανία. Αποδέχτηκε, μετά πολλής χαράς, την πρόσκληση του Ιδρύματος όπως μετέχει των εορτασμών. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε, εκ μέρους της ΟΑΚ, τον κ. Πρόεδρο δια την αποδοχή της πρόσκλησης κ την συμμετοχή του  στην "ιστορική αυτή επέτειο του Ιδρύματος", όπως σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: