Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Κάτι μεγάλο συμβαίνει στον Μπάλο τώρα....τα κλιμάκια λένε είναι εκεί και κάνουν αυτό που δεν έκαναν την προηγούμενη φορά....
Μάλιστα τώρα με πλήρη μυστικότητα και δίχως αντίσταση... Νεώτερα σε λίγο!!

Κλιμάκια της αποκεντρωμένης διοίκησης βρέθηκαν σήμερα με το χάραμα στον Μπάλο για το ξήλωμα των παράνομων καλυβών. Την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών επέβλεπε ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και εισαγγελέας. Ο Δήμος Κισάμου δεν είχε καμιά ενημέρωση επί του θέματος και αύριο το πρωί θα μεταβεί κλιμάκιο, όπως είπε ο δήμαρχος, για να δει τι έχουν κάνει εκεί οι της αποκεντρωμένης διοίκησης. Να θυμίσουμε οτι την πρώτη φορά που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο 10 ιδιοκτήτες καλυβών βρέθηκαν εκεί και εμπόδισαν τους άνδρες του δασαρχείου και της περιφέρειας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ των Χανίων, που λένε για κατεδαφίσεις και μπουλντόζες, αλλά όπως έμαθα με ένα σάρακα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά... οπότε σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: