Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ττ ΚΙΣΑΜΟΥ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τ.Τ. Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού, με αφορμή την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού διημέρου, που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Π.Τ. Ηρακλείου, για την συνεργασία, την φιλοξενία και την άψογη οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστεί θερμά:
τον κ. Στειακάκη Δημήτρη - Εκπαιδευτή - .....
...Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Π.Τ Ηρακλειου, τον κ. Προνάκη Δημήτρη - Εκπαιδευτή - Υπαρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Π.Τ Ηρακλειου, τον κ. Φραγγεδάκη Δημήτρη - Εκπαιδευτή, τους εθελοντές Σαμαρείτες που συμμετείχαν στην άσκηση, καθώς και όλους όσους βοήθησαν προκειμένου να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία το εκπαιδευτικό διήμερο.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάκοπης εκπαίδευσης των εθελοντών και είχε τίτλο " Αστική και Ορεινή Διάσωση".
Το κομμάτι της Αστικής Διάσωσης πραγματοποιήθηκε στην παλιά Αμερικάνικη Βάση στις Γούρνες Ηρακλείου, και περιελάμβανε εισχώρηση σε κτήρια που έχουν καταρρεύσει, από σεισμούς κατολισθήσεις κ.α. καθώς επίσης και τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό θυμάτων από αυτά.
Το κομμάτι της ορεινής διάσωσης πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σκοτεινό στις Γούβες, στο σπήλαιο της Αγίας Παρασκευής, και περιελάμβανε, διαδικασίες και τεχνικές rappel (καταρρίχησης), εντοπισμός ακινητοποίηση και μεταφορά τραυματία, με σενάρια κλιμακούμενου βαθμού δυσκολίας.
Το κομμάτι της θεωρητικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αστρίτσι.
Η ανάμεσα στα γνωστικά αντικείμενα ήταν και η χρήση Ασυρμάτων.
Στόχος του εκπαιδευτικού διημέρου ήταν η συμπληρωματική εκπαίδευση των εθελοντών στο αντικείμενο της ερευνάς και της διάσωσης, η εξοικείωση στην διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, η κατανόηση της ομαδικότητας και της συνεργασίας ως προϋπόθεση για μια επιτυχημένη αποστολή, καθώς επίσης και η ανάδειξη δυσλειτουργειών κατά την διάρκεια διεξαγωγής μιας επιχείρησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη άσχετο με το θέμα αλλά αν ξέρεις βάλε ένα θέμα για την πολιτική προστασία της Κισσάμου. Υπάρχει σχέδιο; Έχει καταφύγιο η πόλη και δεν το ξέρουμε; Γιατί δεν κάνει συχνές ενημερώσεις-υπενθυμίσεις ο δήμος;