Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

HΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μια πολύ ωραία εκδήλωση, με μεγάλη συμμετοχή, οργάνωσαν στο προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Πύργο, η Ενορία, ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου και ο Πολιτιστικός-Οικολογικός Σύλλογος Πύργου για την αρχή της Ινδίκτου και την Ημέρα Περιβάλλοντος. Ομιλητής με θέμα 'Φυτοφάρμακα και περιβάλλον’ ήταν ο γεωπόνος-συγγραφέας Δρ. Γιάννης
Πολυράκης, που τόνισε την ανάγκη ορθολογικής χρήσης των φυτοφαρμάκων για την προστασία των φυσικών πόρων, αλλά και τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης τους στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Μολύνοντας το περιβάλλον υποθηκεύουμε τη ζωή μας αλλά και των παιδιών μας. Και πρέπει να γίνει συνείδηση από τον καθένα μας ξεχωριστά.
Τους ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα τον π. Αντώνη Κουμή, την ψυχή της εκδήλωσης.
Χαρτζουλάκης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: