Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΗΓΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Με την ελληνική Σημαία να κυματίζει στο ιστορικό Δημαρχείο της Βασιλείας προς τιμήν των εκπροσώπων του Ελληνικού Κράτους και του Δήμου Κυθήρων, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα επίσημα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Βασιλείας "Ο Βυθισμένος Θησαυρός, το Ναυάγιο των Αντικυθήρων". 
Εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού παραβρέθηκαν η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και πρώην Υπουργός Πολιτισμού κα. Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, η Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κα. Μαρία Λαγογιάννη και ο Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου Δρ. Γεώργιος Κακαβάς με τους συνεργάτες τους.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης έκλεισε τη σειρά των ομιλιών στην επίσημη τελετή των εγκαινίων μιλώντας στα αγγλικά και - καταχειροκροτούμενος - δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "μπορεί τα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων να τα κατασκεύασαν οι Έλληνες, όμως οι αξίες που αυτά εκπροσωπούν αποτελούν κτήμα όλου του κόσμου", ενώ ευχαρίστησε τους ανθρώπους που κοπίασαν και εργάστηκαν επί μακρόν για να φέρουν τον Θησαυρό των Αντικυθήρων στην καρδιά της Ευρώπης.
Παρέστη επίσης ο Υπουργός Πολιτισμού της Βασιλείας κ. Philippe Bischof, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Benno Widmer, ο Έλληνας Πρέσβης στη Βέρνη κ. Χαράλαμπος Μάνεσης, ο πρώην και ο νυν Ελβετός Πρέσβης στην Αθήνα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη, Πρέσβης κ. Ανδρέας Ιγνατίου, καθηγητές Αρχαιολογίας, άνθρωποι των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών από όλη την Ευρώπη, οι διακεκριμένοι Άγγλοι Καθηγητές Mike Edmonds και Michael Wright που εδώ και χρόνια ερευνούν συστηματικά το Μηχανισμό και εκπρόσωποι των χορηγών της έκθεσης και των νέων ερευνών του Ναυαγίου των Αντικυθήρων. Η εκδήλωση καλύφθηκε από πλειάδα Μέσων Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: