Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΟΤΕΤΟΙΟ

Ο Δήµος Κισάµου συμφωνεί µε την µετεγκατάσταση της µονάδος πυρηνελαιουργείου που βρίσκεται εντός του οικισµού Κάτω Κορφαλώνας και πρόκειται να συµβάλλει στην
προσπάθεια ανεύρεσης ακινήτου για την µετεγκατάσταση της επιχειρήσεως εντός των διοικητικών του ορίων, σε περιοχή εκτός οικισµού, καθώς και στην επίλυση διαδικαστικών προβληµάτων που θα ανακύψουν κατά την µεταφορά της επιχειρήσεως, εφόσον τα παραπάνω εµπίπτουν στην αρµοδιότητά του. Μετά την ανεύρεση του επίµαχου ακινήτου, σε περιοχή εκτός οικισµού, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ο νόµος θέτει και δεν προκαλείται επιδείνωση του οικιστικού περιβάλλοντος, ο Δήµος Κισάµου µε απόφαση του δηµοτικού του συµβουλίου θα προτείνει την ένταξη της εν λόγω περιοχής «ως µέσης όχλησης» στον επικείµενο χωροταξικό σχεδιασµό. Δεδοµένου ότι η εταιρία «Χ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΑΕ» έχει ήδη υποβάλει την υπ’ αριθµ. πρωτ. 3277/27-08-2015 αίτηση για µετεγκατάσταση προς την αρµόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήµος Κισάµου πρόκειται να συµβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου στον Κουρφαλώνα Κισάµου κατά την διάρκεια της µετεγκαταστάσεως του, σύµφωνα µε τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας και εντός της αποκλειστικής προθεσµίας που θα ορίσει µε σχετική απόφασή της η Περιφέρεια Κρήτης».
και ψηφίστηκε ομόφωνα...

Μάλιστα υπήρξε και γραπτή παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης και πρώην δημάρχου Ιναχωρίου κ. Κουκουράκη επι αυτού!
1. Για λόγους χωροταξικούς και αναπτυξιακούς είναι επιβεβληµένη η µετεγκατάσταση από τον Κόλπο Κισάµου του πυρηνελαιουργείου.
2. Μοναδική υποχρέωση του Δήµου Κισάµου είναι κατά την εκπόνηση του Γ.Π.Σ να ορίσει ζώνη εγκατάστασης οχλουσών δραστηριοτήτων.
3. Θεωρώ ότι µεριµνά µας θα πρέπει να είναι το ταχύτερο δυνατό να υλοποιηθεί η µετεγκατάσταση στα πλαίσια που θέτει ο νόµος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: