Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Δήλωση Δημάρχου Κισάμου κ. Θ. Σταθάκη για την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών του προσωπικού που απασχολείται στους παιδικούς σταθμούς
Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Κισάμου κ. Θ. Σταθάκη προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να ζητήσει εξαίρεση από την αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ της διαδικασίας πρόσληψης μόνο για το προσωπικό που απασχολείται στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ και όχι για το σύνολο των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών με αποτέλεσμα οι Δήμοι που λειτουργούν δομές φροντίδας και φύλαξης παιδιών εκτός ΕΣΠΑ να μην μπορούν να λειτουργήσουν στην ώρα τους και να αδυνατούν υποδεχθούν τα ωφελούμενα βρέφη/παιδιά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη στήριξη των οικογενειών και δει των ασθενέστερων οικονομικά.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Κισάμου σε δήλωση του "με την απόφαση αυτή αναδεικνύεται - για ακόμη μία φορά - η ανικανότητα κάποιων στελεχών στο Υπουργείο Εσωτερικών να κατανοήσουν με επάρκεια τα ουσιαστικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης δίνοντας τις απαιτούμενες λύσεις με όρους ισοτιμίας στη βάση των πραγματικών αναγκών των Δήμων". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: