Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ;

Εδώ και πέντε χρόνια, με αιχμή τους τελευταίους δέκα μήνες η οικονομία είναι σε καθεστώς παράλυσης. Πολλοί  οικονομολόγοι, και όχι μόνο, απορούν πως η χώρα παραμένει ακόμα όρθια. Αυτό ίσως αποδεικνύει και τις τεράστιες δυνατότητες της. Δυστυχώς, η επιλογή μέχρι σήμερα δεν είναι να ποντάρουμε στην ανάπτυξη. Αναζητούμε τρόπους να μην αποπληρώσουμε το χρέος, αντί να προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγή πλούτου. Η απελθούσα κυβέρνηση που αποτέλεσε την ελπίδα, απέδειξε ότι η αριστερά, όπως εκφράστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είχε βιώσιμες λύσεις για την επόμενη μέρα. Αποδέχτηκε βιαστικά το 3ο μνημόνιο με πιο σκληρούς όρους που κινδυνεύει να στραγγίσει ότι παραγωγικό έχει μείνει στη χώρα. Τα μέτρα αφορούν κατά 95% οριζόντια φορολόγηση που θα πλήξει τα μεσαία στρώματα και τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ μόνον 5% αφορά την μείωση των δαπανών του κράτους (σπατάλη, διαφθορά, η οποιαδήποτε μορφή), που ήταν και η κύρια αιτία της ελληνικής κρίσης. 
Δυστυχώς οι εκλογές δεν θα δώσουν λύσεις όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Και δεν υπάρχουν πολιτικοί πρόθυμοι να το εφαρμόσουν. Επιπλέον, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στη νέα φοροεπιδρομή. Η σιβυλλική δήλωση της Μέρκελ ότι οι εκλογές ‘είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης’, αλλά και των άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, που ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, πρέπει να μας προβληματίσουν. Μήπως εννοούν ‘λύση’ το Grexit μετά από μια αρνητική αξιολόγηση τον Οκτώβριο λόγω των εκλογών; Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πέρα από ιδεοληψίες, σκοπιμότητες και στείρες αντιπαραθέσεις. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι για να βρουν δουλειά τα παιδιά μας θα πρέπει να υπάρχουν στη χώρα κυψέλες που δημιουργούν και παράγουν ...και όχι προθέσεις ή υποσχέσεις πολιτικών που προσπαθούν με κάθε μέσο να καταλάβουν την εξουσία!
ΚΩΣΤΑΣ Σ. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια: