Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο Ernest Zacharevic εκπαιδεύτηκε ως κλασικός ζωγράφος και προτιμά να λέει ότι είναι ένας ζωγράφος που κάνει έργα στο δρόμο, παρά ότι είναι ένας στριτ άρτιστ.
Ο ίδιος και τα έργα του έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ταξιδιώτη της καρδιάς και γυρίζει όλο τον κόσμο για να αλλάξει τοίχους των πόλεων, ενώ δραστηριοποιείται παράλληλα και στο στούντιό του.  
Αναμφίβολα το έργο του δικαιολογεί τον αυτο-ορισμό του. Με τον τρόπο που δημιουργεί καταφέρνει και συνδυάζει δυο κόσμους. Τον κόσμο του σπρέι και τον κόσμο της λεπτής πινελιάς και της λεπτομέρεια 
Πηγή: www.lifo.gr
Μήπως μιας και μας η πόλη μας μοιάζει τόσο άχρωμη να υιοθετήσουμε αυτήν την τέχνη; 
Μάλιστα δεν θα ήταν κακό να μας δώσουν κάποιες ιδέες οι Πολωνοί φίλοι που ξεκίνησαν αυτήν την όμορφη ιδέα στο σπίτι τους;

2 σχόλια:

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Μπορείς να πας και στο κάμπινγκ στα νωπήγεια, θα δεις ενα όμορφο παγκάκι απο έναν αντίστοιχο καλλιτέχνη που ήρθε διακοπές στα μέρη μας. Την επόμενη φορά θα μας φτιάξει και για μεσα στην πόλη.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Είναι σε άλλο δήμο και μακρυά χαχα καλημέρα Μανώλη