Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

..που παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Δημαρχείο.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
   Αναβάθμιση λειτουργίας Κέντρου Υγείας Κισσάμου. Το Κέντρο Υγείας Κισάμου (ΚΥΚ) αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια Κέντρα Υγείας της περιφέρειας Κρήτης που εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού των Χανίων. Τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης ο φόρτος εργασίας και οι απαιτήσεις αυξάνονται, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών που υπάρχουν σε αυτό να μην επιτρέπουν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως το ΚΥ διαθέτει ένα μη λειτουργικό ασθενοφόρο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του καθώς λόγω της παλαιότητας του παρουσιάζει μεγάλο αριθμό βλαβών που θέτουν το ασθενοφόρο εκτός λειτουργίας. Επιπλέον ο αριθμός των οδηγών αυτού είναι ανεπαρκής με συνέπεια να υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες ασθενοφόρου έως και 2 βάρδιες ημερησίως. Στο ΚΥ δεν υπάρχει φύλαξη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια προσωπικού και χρηστών του ΚΥ ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και σε επίπεδο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. 
   Δημιουργία νέου τομέα του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Κισάμου. Η ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή της Κισσάμου, είναι απολύτως αναγκαία - ιδιαίτερα για τη θερινή περίοδο -  καθότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σ’ ένα τουριστικό δήμο (με περιοχές υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα), που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός αυτού διπλασιάζεται λόγω των χιλιάδων επισκεπτών, να μην μπορεί να καλυφθούν με επάρκεια και κυρίως με ασφάλεια, τα επείγοντα περιστατικά που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Ως Δήμος ζητούμε από την Πολιτεία να υπάρχει πλήρης και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών διακομιδής και της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή μας με δεδομένο ότι η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης ενός ασθενή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: