Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

65 μέρες ακόμα ως τις εκλογές, τα επιτελεία τρέχουν .. κι ας λένε ότι έχουν συμπληρώσει!! Πάντως όλοι έχουν πλέον καταλάβει ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στην πόλη της Κισάμου, εκεί είναι οι ψήφοι.. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να αποδείξουν, χρησιμοποιώντας ονόματα της πόλης.... ότι έχουν την δυναμική και ότι αυτοί θα είναι οι τελικοί νικητές. 
Όμως όποιος και αν είναι ο νικητής, ότι κόλπο και να εφεύρει... αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά είναι ότι η πόλη έχει μείνει από κάθε άποψη πίσω και η νυν δημοτική αρχή παραμέρισε και παραμέλησε σχεδόν ηθελημένα την πρωτεύουσα του δήμου.
Ας μην αναφερθούμε σε παραδείγματα που μας έφεραν πίσω, γιατί θα γεμίζαμε σελίδες, όμως χάθηκε άλλη μια ευκαιρία να κάνουμε το ξεπέταγμα που όλοι ονειρευόμαστε. Ξέρω ότι λεφτά δεν υπήρχαν, μελέτες δεν βρήκαν, όμως οι εκλεγμένοι μας δεν προσπάθησε να μας αλλάξουν ούτε λίγο την καθημερινότητα μας, δίχως προτάσεις, δίχως σχέδιο, προσπάθησαν να γαντζωθούν από τους εθελοντές και την ατομική αγάπη των λίγων για την πόλη τους και τα πολλά ψέματα!!
Άρα οι Καστελλιανοί πρέπει να καταλάβουμε, πρώτοι από όλους, ότι πλέον δεν πρέπει να ψηφίσουμε με γνώμονα τις γνωριμίες και τα ανταλλάξιμα, αλλά για να αλλάξουν την καθημερινότητα μας, πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που θα μπορέσουν να μαςς βγάλουν από το καθησυχαστικό ημερήσιο ψέμα "το μελετάμε" και να πάμε στις λύσεις ουσίας, να ψηφίσουμε τους ικανούς, τους γνώστες και αυτούς που ξέρουμε ότι αγαπάνε την πόλη, ξεκινώντας όταν θα ανακοινωθούν με το καλό, με τα ονόματα της κάθε δημοτικής ενότητας, διότι αυτή είναι η ντόπια αρχή και μόνο αυτή έχει την δύναμη να αλλάξει ακόμα και τις νωχελικές κινήσεις ενός ολάκερου δημοτικού συμβουλίου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: