Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΡΟΥΦΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ!!!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες για το ενδεχόμενο διάλυσης στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, ενδεχόμενο στο οποίο αναφέρθηκε το BBC και δημοσιεύει την Τετάρτη η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρώτο φορτίο χημικών έχει ήδη αποπλεύσει από τη Συρία, με προορισμό την Ιταλία, όπου το φορτίο του θα μεταφερθεί σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα το καταστρέψει στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Δεν διευκρινίζεται όμως, τι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα έχει αυτή η καταστροφή, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της υδρόλυσης.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ΓΕΕΘΑ δεν έχει ενημέρωση για το ζήτημα, αλλά παραπέμπει στα υπουργεία Εξωρτερικών και Περιβάλλοντος.
Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευ. Γιδαράκος, μιλώντας στην εφημερίδα, υποστήριξε ότι η μέθοδος της υδρόλυσης δεν είναι σε θέση να αδρανοποιήσει τα επικίνδυνα τοξικά, με συνέπεια η ακόλουθη ρίψη τους στη θάλασσα να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το οικοσύστημα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: