Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΧΑΙΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ

Η Θεοχαράκη ο δρόμος που τόσο πολύ κούρασε...... επιτέλους άνοιξε και αυτό χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της αρχαιολογίας. Έτσι ένα μικρό βηματάκι έμεινε ακόμα και ο βιολογικός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, αυτό από το δεύτερο γυμνάσιο και δυτικά του Λουσακιανού δρόμου ως και το ποτάμι!!!!
Δυστυχώς για άλλη μια φορά το λέω, το επιχείρημα του βιολογικού στην πόλη της Κισάμου δεν είναι εύκολο όσο και να φαίνεται, τα αρχαία στρωματά είναι τόσο επιφανειακά που τα μηχανήματα είναι δύσκολο να τα περάσουν!!!
Απλά χρειάζεται υπομονή και το σπουδαιότερο να υπάρχουν άνθρωποι που να αγαπούν την πόλη ώστε να δώσουν γρήγορες λύσεις . 
Είμαι σίγουρος ότι στην πορεία θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα, θεωρώ σοβαρότερα από αυτά που ως και σήμερα συναντήσαμε, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση...και υπομονή!!!
Το μεγάλο βήμα έγινε στην Θεοχαράκη, όπου ο δρόμος μπορεί να είχε μια μεγάλη καθυστέρηση, αλλά ήταν ο πρώτος που βρέθηκε η λύση και έτσι τα αρχαία παρέμεινα αλώβητα, η περιοχή θα αποκτήσει βιολογικό και υπερσύγχρονη νέα ύδρευση αλλά και ένα ολοκαίνουργο ασφαλτοτάπητα καθ' όλο το μήκος και το πλάτος της.... το ίδιο θα πρέπει να γίνει και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: