Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μεταξύ σοβαρού και αστείου!!
Τελευταίες επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι πρόσφατοι σεισμοί πέριξ της Κρήτης, οφείλονται στο γεγονός ότι ένα είδος σκώληκα που τρέφεται με ασβεστολιθικά πετρώματα, μετανάστευσε από την Βόρειο Αφρική και το Πακιστάν σε ρήγματα κάτω από την Κρήτη.
Ο σκούληκας αυτός, γνωστός και ως ασβεστοφάγος, έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιες αποικίες στα υπόγεια πετρώματα, δημιουργώντας διαβρώσεις και σπήλαια, που στην συνέχεια εγκατακρημνίζονται και συνθλίβονται στο εσωτερικό της γης, προκαλώντας το φαινόμενο του σεισμού! Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι ο σκώληκας αυτός, καταναλώνει 100πλάσια ποσότητα ασβεστολιθικών πετρωμάτων όταν αυξάνεται η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και η υγρασία, ενώ υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι τα υπολείμματα από τους ψεκασμούς που διηθούνται στο έδαφος, βοηθούν στον ραγδαίο πολλαπλασιασμό του.
Η μετανάστευση του ασβεστοφάγου σκώληκα ανακαλύφθηκε πρόσφατα με τις έρευνες για πετρέλαιο, αλλά το θέμα κρατείται μυστικό από την ΝΑΣΑ και το ΝΑΤΟ για να μην προκαλέσει πανικό, ενώ είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αιφνιδίως σταμάτησαν οι έρευνες για πετρέλαιο!
Είναι άγνωστη η εξέλιξη που θα έχει το φαινόμενο.
Επιστήμονες προσπαθούν να βρουν λύση για την εξολόθρευσή του!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: