Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Σήμερα με δεδομένες τις δυσκολίες, οικονομικές, κοινωνικές που βιώνει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της χώρας μας, αλλά και ιδιαίτερα του δήμου μας, είμαστε υποχρεωμένοι ΟΛΟΙ να ενεργοποιηθούμε. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο τόπο και στα παιδιά του, να αντιταχθούμε σε αυτούς που με την ανικανότητα τους, καταφέρνουν να απαξιώσουν θεσμούς, αξίες δημιουργώντας κοινωνική αποσύνθεση.
Η μικρή αλλά ευλογημένη περιοχή μας, ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ έχει πλεονεκτήματα που αν αξιοποιηθούν σωστά, μπορούν να σταματήσουν την οικονομική και αξιακή κατρακύλα και να αποδείξουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με διαφάνεια, όραμα, δικαιοσύνη, εργατικότητα και μεράκι τα «ΚΟΙΝΑ» πράγματα, με όφελος για ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο για στενά περιβάλλοντα, τους ημετέρους, τους μυστικοσυμβούλους και τις εκτός τόπου παρέες.
Με καθαρές αρχές, με διαφάνεια υπηρέτησα ......
.....  μέχρι σήμερα τα κοινά, και έτσι θέλω να συνεχίσω για να βοηθήσω κατά την πατριωτική μου υποχρέωση τον τόπο μου.
Σε συνδυασμό με την απόκτηση ικανοποιητικής εμπειρίας κατά το διάστημα των 7 ετών που ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση, μπορώ να σας δηλώσω, ότι είμαι έτοιμος να ξανά θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση των συμπολιτών μου για κάτι καλύτερο, για μας, και τα παιδιά μας.
Αλλά για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος δεν φτάνει μόνο ένας άνθρωπος. Χρειάζονται όλοι οι ενεργοί πολίτες να καταθέσουν απόψεις, να δηλώσουν συμμετοχή, να εργαστούν και να υπηρετήσουν με ανιδιοτέλεια, τιμιότητα ,διαφάνεια, δημοκρατία, σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις του τόπου, το κοινό συμφέρον του.
Χαίρομαι που μια τέτοια ομάδα συμπολιτών μας μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και με μοναδικό κριτήριο την κοινή αγάπη για τον τόπο μας, αποφάσισε να μου προτείνει ως πρώτος μεταξύ ίσων να διεκδικήσω την ψήφο σας.. Είναι τιμή μου που θέλουν να είμαι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας.
Και ΔΗΛΩΝΩ ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να μην υποληφθώ της εμπιστοσύνης τους. Δηλώνω λοιπόν ότι θα είμαι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για τον δήμο Κισάμου.
ΚΥΡΙΟΙ:………………
Σας ευχαριστώ που διαθέσατε το χρόνο σας για να βρεθείτε κοντά μας, σε αυτό το ξεκίνημα της πρότασης, μιας νέα πρόταση για την αυτοδιοίκηση του τόπου μας.
Πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως πρέπει να συμμετέχουμε σε διαδικασίες που μας αφορούν, να εκφράζουμε τις απόψεις μας, τα πιστεύω μας, για να συνδιαμορφώνουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλουμε να λειτουργούν τα αντιπροσωπευτικά μας όργανα. . Σε κάθε περίπτωση για να δούμε ¨φως στο τούνελ ¨ πρέπει να εργαστούμε με συλλογικότητα ,διαφάνεια, δημοκρατία και να μην περιμένουμε ότι θα σωθούμε εκ των άνω.
Από κανένα δεν πρέπει να διαφεύγει ότι η τακτικές εκείνων που αποφασίζουν με μικροπεριβάλλοντα και μυστικοπαρέες έκτος του δήμου μας πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Στην εποχή της κρίσης οι πόροι μέχρι το τελευταίο ευρώ πρέπει να διατίθενται με την μεγαλύτερη προσοχή και τον δικαιότερο τρόπο υπέρ των πολλών και όχι υπέρ των υμετέρων.
Δεν θα υποσχεθούμε «μαγικά πράγματα» στον λαό της Κισάμου, για να μας δώσει την εντολή να τον υπηρετήσουμε.
Θα υποσχεθούμε, ότι θα εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας με κριτήρια: την δικαιοσύνη, την υπευθυνότητα την μελέτη των προβλημάτων με σοβαρότητα, προγραμματισμό και προτεραιότητες που θα επιλέγονται δημοσίως, κριτήρια που έχουν εκλείψει από την σημερινή διοικούσα ομάδα του δήμου μας.
Υποσχόμαστε ότι ο δήμος μας θα αποκτήσει φωνή και θα διεκδικήσει να πάρει αυτά που δικαιούται.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στην καθημερινότητα του δημότη όπως έχω αποδείξει κατά την διάρκεια των θητειών μου ως δημοτικός σύμβουλος.
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Φρόσω Σκουλάκη πρώην δήμαρχο Κισάμου, για την δυνατότητα που μου έδωσε να προσφέρω και για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Μετά την δήλωση της ότι δεν θα ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας, την καλώ και την ίδια , την δημοτική μας ομάδα, αλλά και όλους όσους πιστέψουν σ’ αυτά που πρεσβεύουμε, ανεξάρτητα αν συμμετείχαν ή υποστήριξαν άλλους συνδυασμούς στις προηγούμενες εκλογές, να στρατευθούμε όλοι μαζί για να διαμορφώσουμε την Κίσαμο του μέλλοντος.
Θα ανοίξουμε διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης με όλη την κοινωνία, με τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας, θα αξιοποιήσουμε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει, ώστε να αναδείξουμε και να διαχειριστούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ενίσχυση επιχειρηματικότητας, όλοι βλέπουμε και διαβάζουμε την συμβαίνει με την σημερινή διαχείριση.
Θα δώσουμε στήριξη και την όποια ώθηση για να αναπτυχθούν επιχειρηματικές ιδέες, στο πρωτογενή τομέα και σε άλλους δυναμικούς κλάδους όπως ο τουρισμός για να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο μας.
Κυρίαρχη προτεραιότητα μας η αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα της παιδείας, της παροχής υπηρεσιών υγείας, των νέων του αθλητισμού, του πολιτισμού και των υποδομών στην πόλη και στα χωρία του δήμου μας.
Σας ΚΑΛΩ λοιπόν, μαζί με όλους τους πολίτες του δήμου μας, να συμπορευθούμε σε αυτή την ΝΕΑ πορεία, για να βρει η Κίσαμος την θέση που της αξίζει.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αποψινή σας συμμετοχή.
Σταθάκης Θεόδωρος
υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: