Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΝΤΕΛΟ; ..... ΑΠΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!

Η καλή φίλη Αντωνία Σκαράκη μια πολύ κατατοπισμένη όσο και έμπειρη επικοινωνιολόγος είπε χθες, στην ομιλία της στην ημερίδα του ΝΕΣΚ, για το μοντέλο του τουρισμού  που ονειρεύεται για την Κίσαμο....«Αν μάθουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, αυτή θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για μας, ο τουρισμός δεν είναι γύρω από τις τουριστικές μονάδες. Ο τουρισμός είναι, όταν ανοίγεις το σπίτι σου, όταν φροντίζεις τον τουρίστα όπως τον καλεσμένο σου. Αυτό δεν γίνεται αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε σεβαστεί την περιοχή μας. Όταν καταλάβουμε την υπεραξία περιοχών, όπως ο Μπάλος, η Γραμπούσα, το Λαφονήσι και άλλοι 15 προορισμοί της Κισάμου, όταν τους φροντίσουμε και δεν τους κανιβαλίσουμε, τότε θα μπορούμε να έχουμε και τουρισμό υψηλού επιπέδου. Η Κίσαμος μπορεί και επιβάλλεται να αναπτύξει ένα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού, που θα διαφέρει από τον μαζικό που έχει επικρατήσει σε άλλα σημεία της Κρήτης».
Άμα μάθεις, αγαπητή Αντωνία τι εισπράττουμε, πως το εισπράττουμε και τι ανταποδίδουμε σε αυτές τις περιοχές που εκμεταλλευόμαστε.... σίγουρα θα φρίξεις αλλά είπαμε είμαστε φτωχοί και στην τσέπη και στο πνεύμα ακόμα!!!

1 σχόλιο:

Κουκουράκης Κων/νος είπε...

Ήταν θαυμάσια αυτά που είπε η Αντωνία.
Το μοντέλο που προέβαλε είναι το μόνο που μπορεί να διασώσει περιοχές από τον Μαρασμό, αρκεί να καταλάβουμε ότι οι οι κορυφαίες περιοχές του κόσμου που έχουμε δεν προσφέρωνται για να τα κονομίσει ο Δήμος, αλλά για να προστατεύονται ώτσε πάντα να είναι πόλος έλξης επισκεπτών, οι οποίοι θα διαμένουν και θα καταναλώνουν, δηλαδή η υπεραξία των περιοχών αυτών θα διαχαίεται στο σύνολο των επιχειρίσεων και της κοινωνίας.