Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

 Νέα ευρήματα ήρθαν στο φως μετά και τις περυσινές ανασκαφές από την Δρ Ελπίδα Χατζηδάκη όπου το 1986 με πρωτοβουλία της ανακάλυψε το χαμένο λιμάνι των Φαλασάρνων, σε μια επίπεδη έκταση 100x75 μ. στους πρόποδες της χέρσας πλευράς της χερσονήσου Καστρί σε απόσταση 100 - 200 μ. από τη σημερινή ακτογραμμή. 
....και όπως λέει και ίδια " η Φαλάσαρνα αποτελεί χρυσωρυχείο για την περιοχή μας. Ας την εκμεταλλευτούμε σωστά με τη συνδρομή των τοπικών φορέων, αλλά προπάντων των κατοίκων του κάμπου της Φαλάσαρνας, οι οποίοι ως απόγονοι των αρχαίων οφείλουν να συμβάλλουν στη διατήρηση του αρχαιολογικού χώρου και των παραλίων της με σεβασμό στους αρχαίους Φαλασάρνιους, που κατοικούσαν εκεί και διατήρησαν έναν ένδοξο πολιτισμό για 300 χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: