Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ

Για να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε να γίνει ο δήμος μας, η επαρχία μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε  πρώτα να αλλάξουμε τα μυαλά ορισμένων. Είναι αδιανόητο το πρώτο προϊόν της επαρχίας, ο τουρισμός να μην συγκινεί ..ούτε τις παλιοκαραβάνες!!! Η Κίσαμος να είναι καταδικασμένη σε αιώνιο λήθαργο....αν είναι δυνατόν!!!
Οι επενδύσεις που όλο συζητάμε και δεν έρχονται, οι δράσεις για ένα καλύτερο αύριο που μένουν υποσχέσεις, η ποιότητα ζωής που αντί να φτιάχνει χειροτερεύει, είναι προϊόντα αδιαλλαξίας και ασχετοσύνης ... αυτών των ορισμένων. 
Ποιο ήταν άραγε το όραμα που τους έσπρωξε να καθίσουν στις εκλεκτές καρέκλες; ... τι περιμένουν και δεν κάνουν πράξη τα όνειρα τους ;..... μήπως νόμιζαν ότι καθίζοντας σε αυτές τις καρέκλες η "φώτιση"  θα ερχόταν αυτόματα;   
Αλλαγή πλεύσης λοιπόν για να δει μια άσπρη μέρα αυτός ο τόπος! ..... Αλλαγή πλεύσης για να μας κάνουν αυτά που μας υποσχέθηκαν! .... Αλλαγή πλεύσης για να αποδείξουν ότι αξίζουν.....
Όσο για το τι μας αφήνουν οι τουρίστες στην Κίσαμο.... (ούρα είπε ένας αντιδήμαρχος) έ καιρός είναι να ρωτήσει ο εν λόγω αντιδήμαρχος την Μονομετοχική μας...για να μάθουμε και εμείς και τι άλλο αφήνουν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: