Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αποφάσισαν στάση εργασίας..... χαχαχαχα καλό μου ακούγεται.
Να και η επιστολή τους......
«Ωφελούμενα αφεντικά!
Μας λένε ότι είμαστε «ωφελούμενοι» ή ακόμα και «εθελοντές». Αλλά εμάς, τους 60.000 στα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» μας αναγκάζουν να δουλεύουμε «σα τα σκυλιά»: εντατικά, ελαστικά, με 5μηνες συμβάσεις, συχνά απλήρωτοι και χωρίς δικαίωμα άδειας και απεργίας. Και βέβαια οι ΜΚΟ που μας νοικιάζουν σε κρατικούς φορείς, δε το κάνουν αφιλοκερδώς: μας κλέβουν 5% από το μισθό μας κάθε μήνα. Και όταν πάμε στην επιθεώρηση εργασίας ή την εργοδοσία, όλοι πετάνε το μπαλάκι αλλού και δηλώνουν «αναρμόδιοι». Με λίγα λόγια, όχι μόνο δεν είμαστε «ωφελούμενοι», αλλά είμαστε ακραία εκμεταλλευόμενοι!
Χωρίς εμάς δεν θα καλύπτονταν οι πάγιες ανάγκες στους δεκάδες δήμους και τα νοσοκομεία, γιατί δε θα αντικαθιστούνταν οι μόνιμοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε «διαθεσιμότητα». Αν και είμαστε λοιπόν πολύτιμοι, τα αφεντικά έχουν βαλθεί να υποτιμήσουν τις ζωές μας. Και θα συνεχίσουν έτσι, εάν δε τους σταματήσουμε.»
«Να τη βράσουμε την Κοινωφελή Εργασία
Το νέο κανιβαλιστικό μοντέλο εργασίας επιβάλει: 57.000 άνεργοι να ανακυκλωνόμαστε από εργοδότριες ΜΚΟ (με 5% μίζα για την ενοικίαση) σε εκατοντάδες δημόσιες υπηρεσίες, με 5μηνες συμβάσεις, για να καλύπτουμε πάγιες ανάγκες, να αντικαταστήσουμε δηλαδή τους μονίμους υπαλλήλους που τίθενται σε «διαθεσιμότητα». Και σα να μην έφτανε αυτό, πολλοί παραμένουμε μέχρι σήμερα απλήρωτοι, ενώ συχνά στερούμαστε το δικαίωμα στην άδεια και την απεργία. Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι σωστή σκλαβιά! Εμείς όμως οργανωνόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα σε κάθε ΜΚΟ, σε κάθε χώρο εργασίας, μαζί με τους συναδέλφους μας, ενάντια στο μέλλον που μας επιβάλλουν.»
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Τώρα να γελάσω ή να κλάψω για τα χάλια μας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: