Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ;


Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καταδικάζει με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό τα επεισόδια και τους προπηλακισμούς που έγιναν σε βάρος της Μαρίας Ρεπούση* από ομάδα πολιτών κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου της. Η κα Ρεπούση άλλωστε δεν ήρθε στα Χανιά με τη βουλευτική της ιδιότητα.
Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν στο όποιο επιστημονικό έργο, η ελευθερία της επιστήμης να ερευνά και της τέχνης να εκφράζεται δεν υπόκεινται σε υποκειμενικότητες, αλλά μπορούν να αποτελέσουν πεδίο για ένα ουσιαστικό διάλογο. Οι απόπειρες να κατέβουν θεατρικά έργα, να μην προβληθούν ταινίες, να κοπούν τηλεοπτικές εκπομπές ή να μην παρουσιαστούν βιβλία είναι κομμάτια που δυστυχώς τείνουν προς τον εκφασισμό της κοινωνικής ζωής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στέκεται στο πλευρό των επιστημόνων, των δημοσιογράφων και των ανθρώπων της τέχνης που θέλουν να δουλέψουν σεβόμενοι όμως τους κανόνες της δεοντολογίας και θεωρεί πως πρακτικές όπως αυτές είναι ξένες για την πόλη.

Τα ίδια έκανε το ΠΑΣΟΚ κάποτε, έγλειφε την "προβάλλουσα" τάξη.... Ηθοποιούς -δημοσιογράφους- συγγραφείς.... ήξερε που έπρεπε να κάνει τις φιλίες του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: