Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ε ΡΕ ΕΝΑ JUMBO ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Κάποιοι δυσανασχετούν επειδή τα παιδιά μας δεν μεγαλώνουν σωστά .... έχουν απόλυτο δίκιο! Εμείς σε αυτήν την περίπτωση τι κάνουμε; Καθόμαστε και βλέπουμε αποσβολωμένοι ή προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα;
Έχω γράψει πολλές φορές ότι πάντα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, όμως αποδεικνύεται ότι είναι και ετσιθελικό μας, δεν έρχεται δηλαδή η κακιά στιγμή από μόνη της, αλλά την σπρώχνουμε, την επιδιώκουμε και μετά προσπαθούμε να το παίξουμε αθώες περιστέρες .... εξπέρ της δικαιολογίας!!! 
Κανείς δεν θέλει το κακό του άλλου ... αλλά πολλές φορές τα συμφέροντα, οι καταστάσεις, η σημερινή ίσως συγκυρία (οικονομική) μας ωθούν να κάνουμε ενέργειες  απρόβλεπτες και πολλές φορές επώδυνες για τους συνανθρώπους μας!!!
Τι θα πεις αύριο στα παιδιά σου λοιπόν Καστελλιανέ...... μάλλον ότι έλεγες κι εσύ όταν ήσουν νέος στον πατέρα σου....."θα φύγω από δω δεν αντέχω την παλιοκατάσταση, δεν αντέχω την κοροϊδία, δεν αντέχω τα ίδια και τα ίδια" ....μυαλό όμως δεν βάζουμε..όσοι έβαλαν είναι τακτοποιημένοι αλλού...εμείς εδώ....που μας αρέσει η παλιοκατάσταση, η φρικιαστική καθημερινότητα..... το βουλώνουμε!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: