Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚ


Η γιαγιά μου, που πολλά είχαν δεί τα μάτια της, μας υπενθύμιζε πάντα πως “ο λύκος κι αν εγέρασε και άλλαξε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε  την κεφαλή του“.
Τη θυμήθηκα καθώς διαβάζω τελευταία τις δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
-Ο κ. Βενιζέλος ζητάει τη ..χαλάρωση του Τειρεσία λές και ένα χρόνο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δεν μπορούσε να το κάνει!
-Ο αποτυχών να εκλεγεί βουλευτής, τέως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με .... μεταπτυχιακό στη σκανδαλολογία,  αναρωτιέται ποιός είναι ο μισθός του Προβόπουλο, λές και  ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να τον μάθει ο .... γάτος!
-Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν δήθεν ..τη δυσφορία τους για την τοποθέτηση του Δραβίλα στην ΕΥΠ, αλλά βολεύουν  τον Καλλημέρη στην ΕΡΤ!
-Διαμαρτύρονται για την αποστρατεία του αρχηγού ΓΕΣ, αλλά ξεχνάνε ότι για να γίνει αρχηγός, ο Μπεγλιτης θυσίασε οκτώ ικανότατους αξιωματικούς.
-Ο Χρυσοχοϊδης, που ξέχασε να διαβάσει το μνημόνιο, θυμήθηκε οτι η κυβέρνηση κάνει .... κομματικές τοποθετήσεις, ενω παραμένει ακόμα Διοικητής του ΙΚΑ ο πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ!
-Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω κρίσης, αποφάσισε αίφνης να θέσει θέμα εκλογικού νόμου. Γιατί; Γιατί προφανώς γνωρίζει ότι  το ΠΑΣΟΚ θέλει καιρό να ξαναγίνει πρώτο κόμμα και επιθυμεί  ένα εκλογικό σύστημα το οποίο να διευκολύνει τις κυβερνήσεις συνεργασίας! Για να παραμένει κυβερνητικός εταίρος!
Η αλήθεια είναι απλή:
Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και δεκαετίες,έπαψε να είναι πλέον κόμμα και μετατράπηκε σε ένα μηχανισμό άσκησης εξουσίας.
Η εξουσία είναι αυτοσκοπός και η ισχυρότερη …συγκολλητική δύναμη!
Συμμετέχει στην Κυβέρνηση για να … ξεμυτίσει και να ξεχαστεί η προηγούμενη κυβερνητική θητεία του.
Όσο περνάει ο καιρός θα αποθρασύνεται.
Για αυτό και με το ΠΑΣΟΚ δεν  πρέπει ποτέ να εφησυχάζεις.
Είναι το τρίτο κόμμα της Βουλής, ηττημένο δυο φορές.
Όχι μόνο δεν μπορεί να θέτει όρους, αλλά έχει υποχρέωση να συνδράμει την κυβέρνηση για να θέσει μια τάξη στο χάος που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε.
Το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαστικός εταίρος.
Δεν είναι σύμμαχος…
Ας μη το ξεχνάνε μερικοί  γοητευμένοι από την εξουσία..
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: