Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Από πότε γνώριζε την ύπαρξη πετρελαίου το Ελληνικό κράτος;
Τα δύο τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσεως, ενεφανίσθησαν διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, «ερευνητές» και άλλοι… «ειδήμονες» κι άρχισαν να ομιλούν με ύφος περισπούδαστο για τον πλούτο που κρύβει μέσα της η ευλογημένη ελληνική γη, σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Ποια είναι η αλήθεια, την οποία κρύβουν επιμελώς οι έμμισθοι παπαγάλοι του συστήματος της «δημοκρατίας»-ξενοκρατίας; Το ελληνικό κράτος εγνώριζε για την ύπαρξιν των πετρελαίων από τα προπολεμικά χρόνια! 
Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή ένα λεύκωμα του έτους 1939, έκδοση του Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού. Επρόκειτο για τα πεπραγμένα του εθνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, κατά τα έτη 1938-1939. Πραγματοποιήθηκε προημερών η ακριβής ανατύπωση του, τιμής ένεκεν. Το λεύκωμα κυκλοφορεί και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να το προμηθευτεί τηλεφωνώντας στην εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ. Εις το μέσον του βιβλίου, υπάρχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Εθνικού Κυβερνήτου στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας, με τέσσερα φωτογραφικά ντοκουμέντα. Τι έκανε στην συγκεκριμένη περιοχή ο Ι. Μεταξάς; Έθεσε σε λειτουργία το πρώτο γεωτρύπανο για την άντληση των ελληνικών πετρελαίων! Ιδού και οι σχετικές λεζάντες: 
«Κατά την περιοδείαν του ανά την Ηλείαν, ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως επεσκέφθη τας παρά το Κατάκωλον εγκαταστάσεις, όπου γίνονται γεωτρήσεις δια την ανεύρεσιν πετρελαιοπηγών». «Εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων, έστρεψεν ο ίδιος ένα μοχλόν και μετέδωσε την κίνησιν εις το γεωτρύπανον, το οποίο ήρχισε να λειτουργεί». «Και ετόνισε: Αρχίσατε την εργασίαν σας. Ο Θεός να βοηθήσει το έργον σας. Είμαι βέβαιος ότι με την δραστηριότητά σας και την πείραν, που έχετε, θα κάμετε παν το δυνατόν, δια να εύρετε το πετρέλαιον, το πολύτιμον αυτό αγαθόν δια τον τόπον μας…». Μετά ήρθε ο πόλεμος, η δολοφονία του Ι. Μεταξά και τα υπόλοιπα γνωστά γεγονότα και τα πετρέλαια ξεχάστηκαν. Οι δε πολιτικοί-ανδρείκελα της ξενοκρατίας, που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας μετά τον συμμοριτοπόλεμο, μιας χώρας ρημαγμένης με τους κατοίκους της να πεινούν, προτίμησαν να λαμβάνουν (και να ξεκοκαλίζουν, αυτοί και οι φίλοι τους) τα διάφορα σχέδια Μάρσαλ, υποδουλώνοντας την Ελλάδα, παρά να αξιοποιήσουν τον εθνικό μας πλούτο! Μέχρι που ήρθε στην εξουσία το Καθεστώς της 21ης Απριλίου, το οποίο ξεκίνησε (το 1973) την εξόρυξη πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου και λίγο αργότερα (όλως τυχαίως) ανετράπη! Συμπέρασμα: Δύο «δικτατορίες» -συμφώνως με την τρέχουσα «πολιτικώς ορθή» λογική- ξεκίνησαν την άντληση του εθνικού μας πλούτου, που θα άλλαζε την εικόνα της χώρας, που θα γινόταν πλούσια, άρα οικονομικώς και πολιτικώς ανεξάρτητη. Και πολλές «δημοκρατίες» έθαψαν τον εθνικό μας πλούτο, για να είμαστε φτωχοί, άρα οικονομικώς και πολιτικώς εξηρτημένοι στους διεθνείς τοκογλύφους! Τα συμπεράσματα δικά σας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: