Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ;


Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι η χώρα έχει 19.000 αναξιοποίητους αρχαιολογικούς χώρους και 246 οργανωμένους, ενώ επισήμανε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείο θα πρέπει να επιλύσει την αναλγησία των υπηρεσιών και να πάψει να ταλαιπωρείται ο πολίτης.
Σχετικά με το κλείσιμο ή τη συγχώνευση οργανισμών και υπηρεσιών, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στο κλείσιμο κάποιων οργανισμών, με πρώτο το Ταμείο Διαχειρίσης, το οποίο έχει ως αρμοδιότητα την ανάληψη έργων για αναστυλώσεις και ανασκαφές. Οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε αυτό θα ενταχθούν στο προσωπικό του υπουργείου, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το επόμενο προς κλείσιμο θα είναι το Ταμείο Αρχαιολογικών Χώρων, το οποίο είναι υπεύθυνο για την είσπραξη και διαχείριση πόρων από τα εισιτήρια, την πώληση εκμαγίων. Αν το αξιοποιήσουμε αυτό το Ταμείο, είπε ο κ. Τζαβάρας, θα υπάρξουν έσοδα.
Ερωτηθείς για την επιστροφή των Μαρμάρων ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει μία θετική εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς υπήρξε συμφωνία για τα διαμελισμένα μάρμαρα και αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες ώστε να καταλήξουν σε μια τελική απόφαση και να επιστρέψουν από τη Βρετανία τα κομμάτια που έχουν και να επικολληθούν σε αυτά που βρίσκονται στην Ακρόπολη.
Τέλος για το θέμα ασφάλειας των μουσείων, τόνισε ότι όσο προχωράει η κρίση, κρούσματα ληστείας, όπως στην Εθνική Πινακοθήκη αλλά και στο Μουσείο της Ολυμπίας θα έχουμε πιο συχνά. Πρόσθεσε ακόμη, ότι έχει ήδη μιλήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια ώστε να υπάρξει συνεργασία και να γίνουν κάποιος συντονισμένες προσπάθειες για την φύλαξη των χώρων αυτών.
Περισσότερα εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: