Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ


Την κρίση σε ευκαιρία επέλεξαν να μετατρέψουν δυναμικοί επιχειρηματίες, εν μέσω λουκέτων, πωλητηρίων και ασφυκτικών συνθηκών λειτουρ­γίας, επενδύοντας στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού. Όμιλοι όπως ο κυπριακός της οικογέ­νειας Λεπτού, νέοι επιχειρηματίες όπως ο Μίλτος Καμπουρίδης, αλλά και επιχειρηματίες από άλλους κλάδους (ναυτιλία) όπως ο Βίκτωρας Ρέστης, επέ­κτειναν τα επενδυτικά τους προγράμματα.
Κρήτη 
Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το επεν­δυτικό πρόγραμμα του κυπριακού ομίλου Λεπτού στην Κρήτη. Ο όμιλος δημιουργεί 15 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων στην ιστορική περιοχή του Μάλεμε, τουριστι­κό συγκρότημα για την κατασκευή 255 εξοχικών κατοικιών και επαύλεων, εκ των οποίων οι 65 έχουν κατασκευαστεί. Στον Κόλπο του Κισσάμου, σε απόσταση 25 χι­λιομέτρων από τα Χανιά, δημιουργείται το συγκρότημα Viglia Beach Villas. Εδώ κτί­ζονται 16 πολυτελείς επαύλεις πάνω στο κύμα. Πέντε επαύλεις αξίας πέραν των 300 χιλιάδων ευρώ εκάστη, έχουν ήδη πουληθεί σε Ρώσους πελάτες. 
Στο κέντρο της πόλης των Χανίων ο Όμιλος Λεπτού έχει αποκτήσει μια έκταση 12 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στην οποία σχεδιάζεται να κτιστεί συγκρότημα πολυτελών κατοικιών (τύπου πεντάστερου ξενοδοχείου) κι ένα μικρό εμπορικό κέ­ντρο. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια. 
Η μεγαλύτερη ανάπτυξη της εταιρεί­ας Λεπτός στα Χανιά, σχεδιάζεται να γίνει στον λόφο Costa Nopia, πάνω στο ακρω­τήρι Σπάθα στον κόλπο του Καστελιού. Σε έκταση 1.000 στρεμμάτων υπάρχουν μεγαλόπνοα σχέδια για την ανέγερση 800 επαύλεων, πολυτελούς ξενοδοχείου, συ­νεδριακού κέντρου και μαρίνας σκαφών. Το έργο θα είναι υπολογισμένης δαπάνης 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: