Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΝΗΚΕ Η ΓΥΜΝΙΑ ΜΑΣ



Πάλευαν με τα κύματα και καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ο λόγος για τέσσερα νεαρά παιδιά από το Καστέλι Χανίων που αψηφώντας τον κίνδυνο κολύμπησαν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Η αυτοθυσία των αστυνομικών...
Τις φωνές τους άκουσαν περίοικοι καθώς και δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που εκείνη των ώρα περνούσαν από το σημείο.  Οι άνδρες της ΕΛΑΣ χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξαν στη θάλασσα για να σώσουν τα τέσσερα παιδιά. 
Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε και ο ναυαγοσώστης από την πιο κοντινή παραλία του Καστελίου για να προσφέρει και αυτός τις υπηρεσίες του. 
Μετά από είκοσι περίπου λεπτά και με τη συνδρομή και του λιμενικού σώματος αλλά και ιδιωτικού πλωτού μέσου η επιχείρηση διάσωσης έφτασε στο τέλος της με το ένα από τα τέσσερα παιδιά ηλικίας 16 ετών να μην καταφέρνει να κρατηθεί στη ζωή. 
Το τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις τρεις το μεσημέρι ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο γιατροί από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου που αμέσως έκαναν προσπάθειες ανάνηψης στο νεαρό παιδί ωστόσο ήταν ήδη αργά. Ωστόσο τα δύο 14χρονα κορίτσια είναι καλά στην υγεία τους ενώ ο αδελφός του θύματος ηλικίας 15 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 
Ο άτυχος νεαρός που έχασε απρόσμενα τη ζωή του, επίσης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Οι ελλείψεις και στο Κέντρο Υγείας Κισάμου...
Να σημειωθεί ότι και σε αυτήν την περίπτωση αποκαλύφθηκαν οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας καθώς, λόγω έλλειψης οδηγών, χρειάστηκε να μεταβεί ασθενοφόρο από τα Χανιά για να παραλάβει τα δύο άτομα, και όχι από τη Κίσσαμο, ενώ οι ίδιοι γιατροί έσπευσαν στο σημείο του συμβάντος με ιδιωτικό όχημα.
Αυτά από την Νέα Τηλεόραση και να συμπληρώσω εγώ που βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στην παραλία, ότι δεν δικαιολογείται μια παραλία με 2 ξενοδοχεία το ένα δίπλα στο άλλο να μην έχει τα απαραίτητα σύνεργα διάσωσης, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σκάφος επιφυλακής καλοκαιριάτικα, έστω εθελοντικό, όσο για το ασθενοφόρο μας τα γράψαμε και πριν 3 μέρες αλλά κανείς δεν ίδρωσε. 
Καλό είναι να φτιαχτεί ξανά (υπήρχε παλιά) ομάδα εθελοντών διάσωσης με ιδ. σκάφη και ιδιωτικά jet, που θα ειδοποιούνται από το λιμενικό. 
Τέλος ας καταλάβουμε ότι το συγκεκριμένο μέρος είναι πολύ επικίνδυνο αφού όλοι ενθυμούμαστε πόσοι άδικοι πνιγμοί έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια, και δυστυχώς όλοι νεαρά παιδιά.... ας απαγορευτεί στο σημείο αυτό το κολύμπι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: