Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ


Μια απόφαση που δεν ξέρουν πολλοί......
"Αποφασίζομεν όπως χαρακτηρισθούν ως αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικά διατηρητέα μνημεία, τα κάτωθι: 
...........
 9) Τα ερείπια αρχαίας πόλεως αγνώστου ονόματος, ίσως του Κοινού Μωδαίων, παρά τας Κοινότητας Δραπανιάς και Λιριδιανά Κισσάμου Χανίων.
10) Τα ερείπια ελληνορωμαϊκού φρουρίου ή φάρου εις την παραλιακήν θέσιν "Καστρί" προς Δ της κοινότητος Πλατάνου Κισσάμου Χανίων. 
11) Τα ερείπια της Ακροπόλεως της αρχαίας Κισσάμου, επί του λόφου "Σελλί" προς Δ. του Δήμου Καστελλίου Κισσάμου.
12) Τα ερείπια ελληνορωμαϊκού οικισμού εις θέσιν "Στο Ζερβίδο" περί το 1 χλμ. Προς Δ. της κοινότητος Ποταμίδα Κισσάμου Χανίων.
13) Τα ερείπια ελληνορωμαϊκού οικισμού, ίσως του Κοινού Μωδαίων, παρά την κοινότητα Φαλελιανά Κισσάμου Χανίων. 
Όλα αυτά και άλλες πολλές περιοχές εκτός Κισάμου δημοσιεύονται στον Διαρκή κατάλογο κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ελλάδος του ΥΠ.ΠΟ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια: