Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΒΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟΥ


"Ράφτης Κυριών"
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00.
Κάθε χρόνο με εξαιρετική συνέπεια και υπέροχες ερμηνείες η “Πρόβα Τετραώρου”, το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα της Κισάμου, δίνει μία παράσταση κάποιου γνωστού έργου.
Φέτος θα παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κισάμου τον “Ράφτη Κυριών” του Ζωρζ Φεϋντώ, τις ημερομηνίες:
Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00 (πρεμιέρα), την Κυριακή 24/6, την Τετάρτη 27/6,  την Παρασκευή 29/6, το Σάββατο 30/6, την Κυριακή 1/7 και την Δευτέρα 2/7.
Τιμή εισιτηρίου : 10,00 € κανονικό / 5,00€ φοιτητικό, μαθητικό, παιδικό.
Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο.
Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας.  Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο.
Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.  Ο Ζωρζ Φεϋντώ, όπως και ο Ευγένιος Λαμπίς, είναι ανατόμος της συζυγικής απιστίας, διεισδύει και κριτικάρει τα  ήθη της αστικής τάξης με τρόπο ανελέητο αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά χιουμοριστικό.
Υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: